Ge gamla foton och minnen liv igen

Reparera skadad film automatiskt och skanna bilder direkt till molntjänster för lagring

Ge gamla foton och minnen liv igen

22 november 2013 – Epson lanserar sin nya fotoskanner som ger användarna möjlighet att skanna och ladda upp foton direkt till sociala medier, fotodelningswebbplatser och andra molntjänster för lagring. Med Digital ICE®-teknik, som tar bort damm och repor från skadad filmär Perfection V550 Photo den perfekta fotoskannern för fotoentusiaster som vill förbättra sin fotosamling.

Med Epson Easy Photo Scan kan användarna mycket enklare dela foton med vänner och familj genom att ladda upp skannade bilder direkt till utvalda sociala medier och fotodelningswebbplatser, t.ex. Facebook och Picasa. Under tiden tar Digital ICE-tekniken automatiskt bort damm, defekter, repor och fingeravtryck från skannad film, utan behov av tidskrävande manuell retuschering.

Med en upplösning på 6 400 dpi, en optisk densitet på 3,4 Dmax och en inbyggd transparensenhet kan den här fotoskannern enkelt skanna en mängd olika material – från standardfoton, tidningar och affischer till filmremsor i A2-format, monterade diabilder och film i mellanformat – med snabba resultat av hög kvalitet.

Lee Withers, produktchef på Epson Europe, säger: ”Den här högkvalitativa fotoskannern, fylld med teknik och programvara för reparation och återställning av originalfoton, är perfekt för dem som vill ge sina fotoalbum med gamla minnen liv igen. Tack vare Epsons ReadyScan LED-teknik är den här skannern redo att sätta igång bara några sekunder efter att du har startat den, så du behöver inte vänta på att den ska värmas upp först.”

Perfection V550 Photo kostar 1 683 kronor.

Funktioner

Fånga varenda detalj med Epson Matrix CCD-teknik och en optisk upplösning på 6 400 dpi

Skanna nästan genast med den snabba och energieffektiva Epson ReadyScan LED-tekniken

Skanna 35 mm filmremsor och diabilder i positiv och negativ samt film i mellanformat med en inbyggd transparensenhet

Digital ICE®-teknik reparerar automatiskt skadad film genom att ta bort damm, defekter, repor och fingeravtryck

Med programvaran Epson Easy Photo Scan kan du skanna direkt till molntjänster för lagring och fotodelningswebbplatser för att spara och dela foton online

Återställ färg, justera bakgrundsljus och ta bort damm på foton med programvaran Epson Easy Photo Fix

ArcSoft® Scan 'n' Stitch Deluxe™-programvara för skanning av stora original upp till A2-format

4 snabbknappar – Start, Kopiera, Skanna till e-post, Skanna till PDF

Minska energikostnaderna och gör skillnad för miljön tack vare låg strömförbrukning

ENERGY STAR-kompatibel

Redigera enkelt skannad text med OCR-programvaran

Meddelande till redaktören

Om Epson

Epson är ett ledande globalt företag vars produktsortiment omfattar allt från bläckstråleskrivare och skrivarsystem, 3LCD-projektorer och industrirobotar till sensorer och andra mikroenheter. Epson arbetar med att överträffa visioner hos kunder i hela världen och levererar kundvärde genom sina kompakta, energisparande och exakta tekniklösningar för företags- och hemmamarknaden samt handel och industri.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 68 000 anställda i 96 företag världen över. Epson är stolt över sina fortgående satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom.

http://global.epson.com/

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med 1 727 anställda uppgick Epson Europes omsättning för räkenskapsåret 2012 till 1 540 miljoner euro. http://www.epson.eu

Miljövision 2050  

http://eco.epson.com/