Fyra nya storformatsskrivare från Epson intar FESPA Digital

FESPA Digital i Amsterdam närmar sig, och Epson kommer att finnas på plats med sitt breda utbud av storformatsskrivare i SureColor-serien.

Fyra nya storformatsskrivare från Epson intar FESPA Digital

Nytt för i år är fyra nya 64-tums skrivare: 10-färgsskrivaren SureColor SC-S80600, höghastighetsskrivarna SureColor SC-S60600 med 2 x CMYK, 4-färgsskrivaren SureColor SC-S40600, och den supersnabba SureColor SC-P20000 med vattentåligt bläck. De nya skrivarna möter ökade funktionsbehov och sätter en ny nivå för både kvalitet, bläckeffektivitet och produktionsresultat bland professionella trycksaksproducenter (PSP-segmentet).

- På FESPA Digital kommer vi att kunna visa upp ett brett sortiment av storformatsskrivare med flexibilitet, kvalitet och prestanda. Vårt fokus är inte bara att hjälpa företag att bredda sitt utskriftsutbud, utan kanske framförallt att se till att hjälpa dem maximera produktionskapaciteten, vilket leder både till ökade vinster och konstnadseffektivitet, säger Richard Garp, ansvarig för Epsons storformatskrivare på den svenska marknaden, som kommer att finnas på plats i Amsterdam under mässan.

SureColor SC-S och Ultrachrome GS3-bläckskrivarmodellerna ger företag ett nytt urval av skrivare med 4 till 10 färger, inklusive vitt och metallic. Skrivarna kommer också med möjligheten att välja flera olika kvalitetstillägg för bakbelysta paneler, POS-material, folieringsmaterial för fordon samt tapeter och canvasutskrifter av bilder. De klarar också av upp till 95,3 kvm/per timme i ett svep för utställningsmaterial.

Förutom en signifikant minskning av bläckkostnaderna kan PSP-segmentet se fram emot en markant reduktion av bläckförbrukningen som ett resultat av den förbättrade kemiska sammansättningen i det nya GS3-bläcket. Sammanslaget ger detta en stor förbättring av den totala kostnaden jämfört med andra skrivaralternativ på marknaden.

SureColor SC-P20000 använder vattentåligt Epson UltraChrome Pro 10-färgsbläck och har en utskriftshastighet på upp till 17,5 kvm i timmen. Prestandan gör den utmärkt för högkvalitativa storformatsutskrifter för POS-material, affischering för inom- och utomhusbruk, utställnings- och skärmprintnar, reklamgrafik och fotografi. SC-P2000 kommer också med ett permanent skrivarhuvud, PrecisionCore MicroTFP, som kan producera fantastiska 2400 x 12000 dpi-utskrifter även under maxhastighet.

När det kommer till textiltryck kan Epson visa upp två nya färgsublimeringsskrivare, SureColor SC-F7200 och SC-F6200, som båda kan producera alltifrån sportkläder ochhemtextil till textilskyltning. Dessutom kan sublimeringstekniken användas för såväl hårda som tredimensionella underlag.

FESPA Digital håller till på utställnings- och konferenscentret RAI i Amsterdam mellan den 8 och 11 mars. Epsons utställningsyta finns at hitta i monter F50, Hall 1.