Formel 1-stjärnan Lewis Hamilton har huvudrollen i Epsons senaste film

Lewis Hamilton, trefaldig världsmästare i Formel 1, medverkar i Epsons nya reklamfilm som släpps idag.

Formel 1-stjärnan Lewis Hamilton har huvudrollen i Epsons senaste film

Lewis Hamilton, trefaldig världsmästare i Formel 1, medverkar i Epsons nya reklamfilm som släpps idag. I filmen tar Epson chansen att visa upp fördelarna med den nya EcoTank-tekniken på ett underhållande och oväntat sätt. Filmen finns tillgänglig på Epsons YouTube-kanal och på Epsons hemsida.

I den underhållande filmen, med snabba klipp och mycket action, utspelar sig i högkvarteret för MERCEDES AMG PETRONAS Formel 1-team, får vi bland annat se Lewis Hamilton glida fram i slow motion genom ett hav av papper och bli duschad av jetstrålar med multifärgat bläck.

Denna lekfulla scen är tänkt att lyfta fram lanseringen av Epsons EcoTank-skrivare och belysa den revolutionerande teknologin med påfyllningsbara bläcktankar och den stora mängd bläck som följer med skrivaren redan vid inköp. En av de många fördelarna med EcoTank-skrivaren är att man kan skriva ut stora mängder utan att behöva byta bläckpatron. Filmen är ett överraskande och underhållande sätt att kommunicera budskapet och är en del av en större kampanj som går i flera kanaler och bland annat innehåller en stor mängd "bakom kulisserna"-material.

Som officiell partner till MERCEDES AMG PETRONAS förser Epson teamet med produktexpertis för bläckstråleskrivare, skanners, 3LCD-projektorer och smarta glasögon. ”Lewis Gets Inked”-kampanjen står i bjärt kontrast mot tidigare samarbete som har snarare fokuserat på de att båda parter delar en gemensam jakt på innovation, globalt ledarskap och att skapa högkvalitativa produkter.

”Under varje säsong får jag möjlighet att delta i väldigt intressanta projekt tillsammans med våra partners och jag kan utan tvekan säga att detta är ett av de mer udda inslagen! Fotograferingen för Epsons EcoTank-skrivare var väldigt rolig att göra och jag tycker om att göra något som är annorlunda. Att få 400 liter bläck slängt på mig var en ny erfarenhet, så jag gick verkligen in för uppgiften och jag tycker att det blev väldigt coolt.”, säger Lewis Hamilton i en kommentar.

Maria Eagling, marknadsdirektör på Epson Europe flikar in: "Det innovativa EcoTank-systemet har vänt upp och ned på skrivarmarknaden, så vi ville skapa en film som överraskar och inte glöms bort i första taget. Epson är känt som ett företag med fokus på kvalitet, innovation och prestanda, och människor kanske inte förväntat sig en rolig, underhållande actionfilm från oss. Att samarbeta med MERCEDES AMG PETRONAS Formel 1-team har varit fantastiskt, och Lewis Hamilton har bidragit med en stor portion humor och både stil och karisma till filmen. Han har hjälpt oss visa en annan sida av Epson. Projektet har pågått under ett års tid och det kreativa teamet bakom har varit en fantastisk tillgång."

Det kreativa teamet

Epson samarbetade med Citizen Films, med deras vd, Gretchen Shoring, som producent och Rollo Hollins som regissör. Specialeffekterna gjordes av Machine Shop, som anlitats för sin specialkunskap inom området. Dessutom har Rina Yang satt en personlig prägel i egenskap av regissör för foto, vilket dessutom gett en lyxig och speciell aura.

Om EcoTank

Genom att skriva ut upp till 11 000 sidor i svartvitt och i färg, med bläcket som ingår i lådan[1] och utan dolda kostnader, bryter Epson EcoTank ET-3600 ny mark med sin ultralåga kostnad per sida och sin användarvänlighet. Detta ger användaren möjlighet att säga farväl till bläckpatroner för gott. EcoTank-skrivarna klarar lika många utskrifter utan påfyllning som traditionella skrivare behöver i genomsnitt 72 bläckpatroner för att ta sig igenom.[2

EcoTank ET-3600 finns tillgänglig från september 2016 till ett rekommenderade ca.priset 4490 SEK inklusive moms.

Läs mer om Lewis Gets Inked-kampanjen: www.epson.eu/lewisgetsinked

För högupplösta bilder: https://mercedes-benz-archive.com/marsF1/login/login.xhtml

För mer information om EcoTank: www.epson.eu/ecotank

[1]Quoted yields are extrapolated based on Epson original methodology from the print simulation of Test Patterns provided in ISO/IEC24712. Black: 11,000/Colour: 11,000 pages yield based on two ink bottle sets included withthis printer. Black: 6,000/Colour: 6,500 pages yield based on 774/664 ink bottles sold separately. Quoted yields are NOT based on ISO/IEC24711. Quoted yields may vary depending on the images that you are printing, the paper type that you are using, the frequency of your prints and environmental conditions such as temperature.

[2]Average number of cartridges used to print the same number of pages as the EcoTank range. Comparison made on the average of the A4 EcoTank range versus the average of the top 10 best-selling models in Western Europe, in the period May 2014 – April 2015, as tracked by GfK. Ink cartridge yields as communicated by the manufacturer’s websites

Om Epson Europe

Epson är ett globalt ledande företag inom bilder och innovation, som arbetar med att överträffa visioner hos kunder i hela världen med sina kompakta, energibesparande och träffsäkra tekniklösningar och med ett produktsortiment som innehåller allt från skrivare och 3LCD-projektorer för företag och hemmet till sensorer och andra mikroapparater.
Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation, och har over 67.000 anställda i 90 företag världen över, och är stolta över sina kontinuerliga satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom. http://global.epson.com

Om Epson Europa
Epson Europa B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Epson Europe har 1700 anställda och sålde för 1551 miljoner euro under räkenskapsåret 2014. http://www.epson.se

Miljövision 2050
http://eco.epson.com/