Epsons Professional Projector Tool-programvara låter dig installera flera projektorer snabbt och enkelt

Programvaran underlättar också avancerade tekniker såsom edge blending och projiceringsmappning

Epsons Professional Projector Tool-programvara låter dig installera flera projektorer snabbt och enkelt

6 februari 2018– Epson har presenterat Professional Projector Tool, ett nytt, kostnadsfritt programvaruverktyg för företagets 3LCD-laserinstallationsprojektorer som gör det snabbare och enklare att konfigurera implementeringar som omfattar flera projektorer och som ger användarna tillgång till mer avancerade tekniker, till exempel edge blending och projiceringsmappning.

Programvaran är kompatibel med befintliga installationsprojektorer, inklusive EB-L25000U, EB-L1500Uoch EB-L1700U, och är kompatibel med kommande EB-L20000Uoch EB-L12000Qmodeller i samband med lanseringen.

Epson Professional Projector Tool har utformats för att användas tillsammans med installationsprojektorer från Epson, främst i samband med installation av uthyrningtillämpningar, men kan även användas för fasta installationer. Det låter användaren justera linsskärpa och position på distans samt styr grundläggande projektorfunktioner som att stänga av och sätta på strömmen eller visa en testbild.

Ett enkelt och logiskt grafiskt gränssnitt låter användaren dra och släppa enskilda projektorer för att ändra bildlayouten, vilket öppnar upp teknik som edge blending med flera projektorer och projiceringsmappning på objekt för installatören direkt vid leverans.

Magnus Hultquist, Business Account Manager VI på Epson i Sverige, säger: ”Vårt mål är att göra det så enkelt som möjligt för kunderna att få ut maximalt av våra projektorer, och efter att ha lyssnat på de viktigaste uthyrningsföretagen världen över insåg vi att det fanns ett behov av ett verktyg för att minska installationstiderna. Därför utvecklade vi vårt nya Professional Projector Tool för att göra just detta. Verktyget är intuitivt och lättillgängligt, och gör det möjligt för användarna att utnyttja avancerade tekniker som tidigare skulle ha krävt omfattande utbildning för att implementera framgångsrikt.”

Epsons programvara Professional Projector Tool kan nu hämtas från Epsons webbplats för EB-L25000U, EB-L1500U och EB-L1700U, och kommer att vara kompatibelt med kommande EB-L20000U och EB-L12000Q i samband med lansering.

Viktiga funktioner:

 • Epsons programvarulösning för användning med flera installationsprojektorer med laser

 • Kostnadsfritt verktyg som kan hämtas från Epsons webbplats

 • Använder projektorns inbyggda kamera istället för att behöva en extrakamera för matchning av färg och ljusstyrka

 • Skapa en enda sömlös bild från flera projektorer med hjälp av edge blending-funktionen

 • Implementera grundläggande projiceringsmappning med hjälp av flera projektorer

 • Dra och släpp separata projektorer i verktygets grafiska gränssnitt för att ändra bildlayouten

 • Genomför geometriska justeringar och färgjusteringar i realtid, snabbt och enkelt över flera projektorer.

 • Justera projektorns linsfokus eller placering på distans

 • Korrigera bildförvrängningar när du projicerar på böjda eller rätvinkliga ytor med hjälp av funktionen för geometrisk korrigering

 • Minska färgtonsskillnader mellan olika bilder med funktionen för enhetliga färger

 • Styr grundläggande projektorfunktioner som att stänga av och sätta på strömmen eller visa en testbild

 • Justera ett brett utbud av bildinställningar inklusive dynamisk kontrast, ljusstyrka, färgläge och vitbalans