Epson vinner TIPA-utmärkelse för “Bästa Multifunktionsskrivare” 2013

Epson erkänns för sina innovativa och högkvalitativa produkter för den fotografiska marknaden

Epson vinner TIPA-utmärkelse för “Bästa Multifunktionsskrivare” 2013

6 maj 2013 – Redaktörer och journalister från fototidningar över hela världen har gett den prestigefyllda TIPA-utmärkelsen för ”Bästa Multifunktionsskrivare” 2013 till Epson Expression Photo XP-850 och XP-750.

TIPA (the Technical Image Press Association) bedömer innovation, teknik, design, enkel-att-använda och pris/prestanda-förhållandet på produkter lanserade under en 12-månaders period för att få fram en lista och utse vinnare för alla olika kategorier. 

”TIPA-medlemmarna väljer ut produkter att testa och röstar fram en vinnare. Panelen har ett stort antal produkter att välja på, så vi är mycket stolta över att Epson Expression Photo XP-850 och XP-750 har vunnit den här utmärkelsen”,säger Sofia Björnerfors, PR- och Marknadsansvarig för Epson i Sverige.

Med medlemmar i 9 europeiska länder plus Australien, Kanada, Kina, USA och Sydafrika är TIPA en av de största och mest inflytelserika foto- och bildorganisationerna i världen. Att vinna utmärkelsen för 2013 års ”Bästa Multifunktionskrivare” betyder att Epson totalt har fått 32 utmärkelser för olika tekniker och bildprodukter inom bläckstråleskrivare, bläck, skannrar och projektorer sen 1997.

Produktinformation

Epson Expression Photo XP-850 and XP-750 är en perfekt multifunktionsskrivare för fotoentusiaster att skriva ut, skanna, kopiera och faxa med. Båda skrivarna innehåller funktionen Epson Connect som gör det möjligt att skriva ut trådlöst från smartphones, surfplattor och PC:s med Epson iPrint. Användarna kan dessutom e-posta dokument direkt till skrivaren och skriva ut var som helst i världen.

Genom att använda Epsons sex-färgsbläck Claria Photo HD kan skrivarna producera fenomenala, kantfria 10x15 bilder på så lite som 10 sekunder. Expression Photo-skrivarna har även en intuitiv touch-display, motoriserat kontrollpanel och utmatningsfack. Användarna kan också skriva ut på tjockare media och kort genom att använda skrivarnas separata papperfack på baksidan. Utöver det kan både XP-850 och XP-750 skriva ut direkt på lämpliga CD- och DVD-skivor för att göra familjens filmer och fotoalbum mer personliga.

För mer information om produkterna vänligen besök www.epson.se eller ring 0771- 400 134.

Meddelande till redaktören

Om Epson

Epson är en global ledare inom bilder och innovation som arbetar med att överträffa visioner hos kunder i hela världen, med sina kompakta, energisparande och träffsäkra tekniklösningar och med ett produktsortiment som innehåller allt från skrivare och 3LCD-projektorer för företag och hemmet till sensorer och mikroenheter.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 78 000 anställda i 99 företag världen över. Epson är stolta över sina fortgående satsningar påden globala miljön och de områden de verkar inom.

http://global.epson.com/

Om Epson Europe Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa,

Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med 1 594 anställda hade Epson Europe en försäljning på1 583miljoner euro under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu