Epson vidareutvecklar och lanserar två serier företagsprojektorer med helt nya innovationer

Epson vidareutvecklar och lanserar två serier företagsprojektorer med helt nya innovationer

Epson presenterar sex nya 3LCD-projektorer i två olika serier och introducerar därmed nya innovationer som är helt nya på marknaden. Alla sex projektorer bygger på Epsons egen 3LCD-teknik, vilket garanterar samma ljusstyrka för både vitt och färgat ljus vilket ger ljusa bilder och levande färger.

De fyra modellerna i EB-1985WU-serien, som innehåller Epsons första WUXGA-projektor under 5 kg och den första med Miracast, ger hög upplösning och stark ljusstyrka för att erbjuda det bästa inom företagsprojicering. De två modellerna inom EB-1430Wi-serien innehåller två interaktiva konferensrumssystem med ultrakort avstånd och omfattar ett system med touch-funktion, som är Epsons senaste innovation inom interaktiv projicering.

Vadim Couthon, Epsons Sverigechef:

”Efter Epsons introduktion av touch-teknik tidigare i år så har lärare och studenter kunnat samarbeta genom att antingen använda fingrarna eller de interaktiva pennorna för att stryka under text eller skriva på alla bilder, presentationsbilder, diagram eller till med video. Touch-funktionen är utmärkt för tillfällen av samarbete och brainstorming, så nu erbjuder vi det även för styrelserum och konferensrum i form av en projektor med ultrakort avstånd. Vidare så har det ett bra tag funnits en efterfrågan efter företagsprojektorer med hög upplösning som kan matcha upplösning och format från de flesta bärbara datorerna, så vi är glada att också kunna erbjuda 1985WU-serien, som har både WUXGA-upplösning och stark ljusstyrka.”

Alla sex projektorer bygger på Epsons egen 3LCD-teknik, vilket garanterar starkt vitt och färgat ljus för ljusa bilder och levande färger.

EB-1985WU-serien (EB-1985WU, EB-1980WU, EB-1975W och EB-1970W) är lättanslutna företagsprojektorer med WUXGA-upplösning och 4 800 ANSI lumen, vilket till och med i dagsljus skapar mer detaljerade och ljusare presentationer. Förutom två HDMI-portar, Wi-Fi och trådbundet nätverk samt inbyggda 16W-högtalare så är alla modeller kompatibla med Epsons app iProjection[1] och innehåller också Miracast och WiDi för trådlös strömning från surfplattor eller sk smart phones.

EB-1985WU, EB-1980WU, EB-1975W and EB-1970W finns att köpa från och med september.

EB-1430Wi-serien (EB-1430Wi och EB-1420Wi) ger konferensrum projicering med ultrakort avstånd och två interaktiva pennor. Det nya läget för whiteboard-delning gör att konferensdeltagare kan visa och anteckna whiteboardens innehåll, från en rad olika smarta enheter utan att behöva någon särskild applikation. Med bildanteckningar på flera platser blir det ännu lättare att samarbeta under konferenser mellan olika kontor.  Båda innehåller programmet EasyMP för nätverksbevakning, nätverksprojicering och projicering från flera PC-datorer samt Epsons app iProjection,1 så att enheter med pekdisplay enkelt kan dela och visa innehåll. Förutom en ljusstyrka på 3 300 ANSI lumen och
WXGA-upplösning så har både EB-1430Wi och EB-1420Wi två HDMI-ingångar, inbyggda 16W-högtalare och två interaktiva pennor.

Med EB-1430Wi tillkommer touch-interaktion. Finger touch-funktion ger omedelbar interaktion med naturliga gester och är perfekt för att snabbt understryka något. En preciserad teknik som är enkel att installera och använda samt kompletterar de interaktiva pennorna. Detta fungerar genom att man använder en IR-modul som känner av avbrott av ett eller fler fingrar på den projicerade ytan.

EB-1430Wi och EB-1420Wi finns att köpa från och med augusti.  

[1] Appen iProjection finns för Android- och iOS-enheter

Om Epson

Epson är ett globalt ledande företag inom bilder och innovation, som arbetar med att överträffa visioner hos kunder i hela världen med sina kompakta, energibesparande och träffsäkra tekniklösningar och med ett produktsortiment som innehåller allt från skrivare och 3LCD-projektorer för företag och hemmet till sensorer och andra mikroapparater.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation, och har över 91 000 anställda i 97 företag världen över, och är stolta över sina kontinuerliga satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom. http://global.epson.com

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 594 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 583 miljoner EUR under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu