Epson växer på marknaden för skrivare

Försäljningen av skrivare ökade stort under 2012

12 april 2013 – Enligt en undersökning genomförd av DMR i Norge går det fortsatt bra för Epson inom försäljningen av skrivare. Under 2012 ökade Epson sin försäljning med hela 51,9 procent jämfört med 2011 och var därmed den tredje största leverantören av skrivare i Sverige under 2012.

– Vi på Epson jobbar hårt för att ständigt ligga i framkant med våra produkter och arbetar löpande med att utveckla och förbättra de lösningar som vi erbjuder. Det är roligt att se att Epsons skrivare med den egenutvecklade tekniken Micro Piezo nu vinner mark på skrivarmarkanden och vi hoppas att försäljningen ska fortsätta lika starkt under 2013, säger Vadim Couthon Sverigechef på Epson.

Enligt DMR:s rapport så var den totala marknaden för skrivare och faxar ungefär lika stor 2012 som 2011, med en minskning av försäljningen på 1,6 procent. Epson trotsade dock konjunkturen och ökade sin marknadsandel med 5 procent till 14,1 procent.

– Vi kommer att fortsätta att satsa inom det här området under 2013 och vi kommer att lägga stort fokus på våra WorkForce-skrivare, som är en serie bläckstråleskrivare baserade på Epsons Micro Piezo-teknik. WorkForce-skrivarna är både mer kostnadseffektiva och mer miljövänliga än traditionella laserskrivare, samtidigt som utskrifterna håller väldigt hög kvalitet. Vi på Epson är övertygade om att det är moderna bläckstråleskrivare som är framtiden. Epson utvecklas även inom området för färgsublimeringsskrivare för digitala textiltryck och vi planerar att öka våra aktiviteter inom detta område under 2013, säger Vadim Couthon, Sverigechef på Epson.

Meddelande till redaktören

Om Epson

Epson är en global ledare inom bilder och innovation som arbetar med att överträffa visioner hos kunder i hela världen, med sina kompakta, energisparande och träffsäkra tekniklösningar och med ett produktsortiment som innehåller allt från skrivare och 3LCD-projektorer för företag och hemmet till sensorer och mikroenheter.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 78 000 anställda i 99 företag världen över. Epson är stolta över sina fortgående satsningar påden globala miljön och de områden de verkar inom.

http://global.epson.com/

Om Epson Europe Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa,

Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med 1 594 anställda hade Epson Europe en försäljning på1 583miljoner euro under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu