Epson utses till hedersvinnare under CES 2014

Epson utses till hedersvinnare under CES 2014

13 januari 2014 – Epson utsågs till hedersvinnare av Consumer Electronics Association (CEA) i produktkategorin Wearable Technologies under CES-mässan i Las Vegas.

Hedersutmärkelsen mottogs för Epsons vidareutveckling av de smarta glasögonen Moverio BT-200 som med sin binokulära betraktningsvy och genomskinliga glas gör det möjligt för användaren att uppleva en sömlös kombination av den fysiska och digitala världen. Moverio BT-200 är 60 procent lättare än sin föregångare och är utvecklad för underhållning i form av filmer och spel men även som ett arbetsredskap för exempelvis logistikbranschen samt forskning- och utbildningsväsendet.

Vadim Couthon, Epsons Sverigechef, säger: ”Vi är väldigt glada över utmärkelsen då Moverio är en unik produkt med sitt binokulära synfält och som kan användas av såväl privatpersoner som företag. Utmärkelsen bekräftar Epsons framgångsrika närvaro och utveckling inom området wearable tech och bevisar att den erfarenhet och tekniska expertis vi besitter kan appliceras på flera typer av produktområden.”

Information om utmärkelsen

Video om Moverio BT-200

Mer information om Epsons produktlanseringar på CES 2014 hittar du här.

Meddelande till redaktören

Mer information finns på: www.epson.co.uk/moverio

Vad är AR (Augmented Reality)?AR-funktionerna ger användaren en känsla av förhöjd verklighet. Det sker genom att förhöja den fysiska verkligheten med datorgenererade sensorindata, som video, grafik, ljud och GPS-data. Allt från att visa vägbeskrivning och ge praktiska tips direkt i användarens synfält när man besöker en ny stad, till att översätta vägskyltar skrivna på andra språk, eller från att spela innovativa spel där din omgivande värld utgör spelplanen, till att lära sig utföra svåra uppgifter genom att visa användarna hur man gör i realtid – möjligheterna med AR är i de närmaste oändliga.

Om Epson

Epson är ett ledande globalt företag vars produktsortiment omfattar allt från bläckstråleskrivare och skrivarsystem, 3LCD-projektorer och industriroboter till sensorer och andra mikroenheter. Epson strävar efter att överträffa den vision som kunder över hela världen har och tillhandahåller kundvärde utifrån kompakt och energisnål teknik med hög precision för både hem och företag samt handel och industri.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 73 000 anställda i 94 företag världen över. Epson är stolt över sina fortgående satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom http://global.epson.com

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 655 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 540 miljoner EUR under räkenskapsåret 2012. http://www.epson.eu

Miljövision 2050  

http://eco.epson.com