Epson utökar sitt utbud av storformatsskrivare med nya trådlösa skrivare i T-serien, för att betjäna fler teknikanvändare

SureColor T3100 och T5100 erbjuder snabbhet, precision och tillförlitlighet i en slimmad kompakt design anpassad för ingenjörer och arkitekter

Epson utökar sitt utbud av storformatsskrivare med nya trådlösa skrivare i T-serien, för att betjäna fler teknikanvändare

10 juli 2018– Epson presenterade i dag två nya lättanvända och snabba storformatsskrivare – 24-tums skrivbordsskrivaren SureColor T3100 och den golvstående 36-tumsskrivaren SureColor T5100. De här trådlösa skrivarna markerar Epsons expansion av sin T-serie till marknaden för CAD-skrivare på lägre nivå och mellannivå, och de har en ny ren och kompakt design samt den pålitliga utskriftsprestandan som är en självklarhet i Epsons tekniska lösningar.

Vare sig det gäller att skriva ut ritningar, streckteckningar, skyltar eller klassrumsaffischer är SureColor T3100 och SureColor T5100 ett stöd för yrkespersoner inom en mängd olika segment, inklusive arkitektur, ingenjörskonst, CAD, GIS och utbildning. Skrivarna är perfekta för både företags- och hemanvändare, samt små kontor. Tack vare den unika funktionen för automatisk växling kan skrivarna växla mellan rullpapper i stort format och A4-/A3-papper utan att användaren behöver röra skrivaren – perfekt för små företag som har behov av olika sorters utskrifter på en begränsad arbetsyta.

”SureColor T3100 och T5100 är utformade särskilt för innovatörer – ingenjörer, formgivare och arkitekter – som letar efter en kompakt skrivare som passar in bra i deras arbetsyta”, säger Marco van Niekerk, överordnad produktchef för professionell bildbehandling, Epson Europe. ”De nya skrivarna bygger på Epsons senaste teknik för att kunna ge en klassledande utskriftsprestanda. Användarna kan skriva ut korrekta och livfulla utskrifter från surfplattor och smarttelefoner i stort sett var som helst.”

De nya skrivarna utnyttjar Epsons PrecisionCore MicroTFP-skrivarhuvudsteknik och munstyckeskontrollteknik för att automatiskt upptäcka och justera munstyckesstatus. De erbjuder höga utskriftshastigheter i A0/E-storlek på 31 sekunder, med exakta detaljer och tillförlitlighet i kommersiell klass. Skrivarna har även inbyggd trådlös anslutning och Wi-Fi Direct. Arkitekter och formgivare kan sömlöst skriva ut från surfplattor och smarttelefoner, eller använda den nya 4,3-tums LCD-pekskärmen i färg med enkel och intuitiv meny och navigering. Nästa generations pigmenterade bläck med hög kapacitet, UltraChrome XD2, ger arkivbeständiga utskrifter med klara färger och skarpa linjer på praktiskt taget alla sorters papper.

Mer om skrivarna i SureColor T-serien

 

SureColor T3100 24-tums skrivbordsskrivare och SureColor T5100 36-tums golvstående skrivare erbjuder en mängd funktioner som är utformade för att hjälpa branschfolk att öka sin produktivitet, bland annat:  

  • Hög utskriftshastighet– SC-T3100 och T5100 framställer korrekta utskrifter i A1/D-storlek på 34 respektive 31 sekunder.

  • Lätt att använda– En stor intuitiv 4,3-tums LCD-pekskärm i färg gör utskriftsarbetet enklare.

  • Kompakt, ren design– Ultrakompakt och elegant, minimal design låter dig få ut det mesta av arbetsytan.

  • Byt bläck mer sällan– Patroner med hög kapacitet, upp till 50 ml färg och 80 ml svart.

  • Skriv ut från praktiskt taget var som helst på kontoret– Inbyggd trådlös anslutning och Wi-Fi Direct möjliggör enkel utskrift från surfplattor, smarttelefoner med mera.

  • Höga prestanda– PrecisionCore MicroTFP-skrivarhuvuden ger exakt droppkontrol för enastående klarhet samt tillförlitlighet i kommersiell klass med munstyckeskontrollteknik.

  • Hållbara, livfulla utskrifter– Nästa generations pigmenterade bläck, UltraChrome XD2, ger arkivbeständiga utskrifter med klara färger och skarpa linjer.

  • Mångsidig hantering av media– Hanterar pappersrullar på upp till 24 och 36 tum samt ark på upp till 11 x 17 tum via den automatisk arkmataren med autoväxling, samt även lösa ark upp till A1 (24 tum) eller A0 (36 tum).

  • Exakta, skarpa detaljer– Skriv ut ritningar, streckteckningar, affischer med mera i upp till 2 400 dpi.

  • Enkel installation– Kom igång snabbt direkt ur förpackningen.

SureColor T3100 och T5100 finns tillgängliga från och med september. Detaljhandelspriset för SC-T3100 är 995 euro (exklusive moms), och detaljhandelspriset för SC-T5100 är 1 450 euro (exklusive moms).