Epson utmanar platta bildskärmar med en ny allt-i-ett-konferenslösning med upp till 100 tum stora bilder

Effektivisera möten och uppmuntra till samarbete med interaktiva bildskärmar och Skype-kommunikation

Epson utmanar platta bildskärmar med en ny allt-i-ett-konferenslösning med upp till 100 tum stora bilder

3 januari 2017 – Epsons nya och intuitiva interaktiva projektor, EB-1460Ui, uppmuntrar till samarbete och avancerad integrering i konferensrum för att stödja hur människor arbetar. Med Wi-Fi, distansarbete och till och med Skype-möten på Full HD-bildskärmar på upp till 100 tum, gör denna lösning från marknadsledaren[1] det enklare än någonsin att samarbeta med kollegor, oavsett om dessa befinner sig i samma rum eller på andra sidan jorden.

Hans Dummer, chef för Visual Instruments, EMEAR, säger: "Utveckla en verkligt framtidsinriktad och produktiv arbetsplats genom att främja effektiva och samarbetsinriktade möten med vår senaste lösning för små och medelstora företag och företagskonferensrum. Dessa avancerade Wi-Fi-projektorer för ultrakorta avstånd använder den senaste tekniken för att möjliggöra informationsdelning inom organisationen och en imponerande interaktivitet på en skalbar display upp till 100 tum stor, något som platta bildskärmar rent ekonomiskt helt enkelt inte kan erbjuda. Förutom att vara det bästa sättet rent värdemässigt att införa skalbara bildstorlekar är den dessutom perfekt för att skapa en modern, interaktiv och produktiv arbetsplats."

Funktionen för delad bild från två källor gör att användarna kan utföra två uppgifter samtidigt, exempelvis presentera och agera värd för en videokonferens. Det är enkelt att spara, skicka och skriva ut whiteboard-innehåll, och de inbyggda 16-watts högtalarna lägger till ljud sömlöst utan extra utrustning eller kablar. Det bästa av allt för företag som oroar sig för sin datasäkerhet är att alla modeller har lösenordsskyddad åtkomst för whiteboard-delning, krypterade lösenord för whiteboard-innehåll och trådlös säkerhet som håller data säkra.

EB-1460Ui är en allt-i-ett-lösning som utformats för att skapa samarbetsinriktade konferensrum, möjliggöra Skype-användning i verksamheten och andra lösningar för videosamtal under möten, samt många andra interaktiva funktioner som är lätta att använda. Fjärråtkomstfunktioner hjälper till att minska resekostnader, och funktionen för skrivbordskontroll på distans ger frihet och flexibilitet från skrivbordet – lämna helt enkelt kvar datorn på bordet och presentera från var som helst på kontoret. Pekfunktion och dubbla pennor innebär att du kan styra presentationen själv, och appen iProjection gör det enkelt att dela och streama olika typer av innehåll trådlöst från mobila iOS- eller Androidenheter1. Tack vare Miracast kan användaren dessutom utnyttja bildspegling för att enkelt dela innehåll direkt från alla Android- och Windows-enheter som också är värdar för bildspeglingsfunktionen.

EB-1460Ui har också sällskap av ytterligare två modeller i serien, och deras utformning, avsedd för mycket korta avstånd, innebär att användarna kan presentera utan reflexer samtidigt som den ger bildstorlekar upp till 100 tum stora ‒ för en maximal effekt och åskådarkomfort under möten. Det viktigaste är att EB-1460Ui, EB-1450Ui och EB-1440Ui alla använder Epsons 3LCD-teknik för att projicera kraftfullt ljusstarka, levande bilder med upp till 4 400 ANSI Lumen. Sortimentet har även en imponerande WUXGA-upplösning, som vid 1920 x 1200 pixlar är bättre än Full HD. Dessutom hjälper en förbättrad lamplivslängd på upp till 10 000 timmar i ekoläge till att sänka ström- och servicekostnaderna.

EB-1460Ui finns tillgänglig från mars 2017€, medan EB-1450Ui och EB-1440Ui finns tillgängliga redan nu.

 

Funktioner

EB-1460Ui

EB-1450Ui

EB-1440Ui

Två interaktiva pennor

Interaktivitet via pekfunktion

-

Bildspegling

-

-

Trådlös anslutning

Du får exceptionell bildkvalitet med Epsons 3LCD-teknik

Hög ljusstyrka för vitt och färgat ljus

Normalupplösning

WUXGA

WUXGA

WUXGA

Ljusstyrka

4 400 ANSI lumen

3 800 ANSI lumen

3 800 ANSI lumen

Bildstorlekar på upp till 100 tum

Förbättrade, skarpare detaljer med högt kontrastförhållande (16000:1)

Lampa med lång livslängd (5 000 timmar i normalläge/10 000 timmar i ekoläge) och lång underhållscykel för luftfilter (5 000 timmar i normalläge/10 000 timmar i ekoläge)

Whiteboard-delning

Horisontell och vertikal keystonekorrigering

Interaktiva pennor med mjuk spets – finns i filt eller Teflon

2 HDMI-ingångar för video och ljud i HD-kvalitet

Datorfria anteckningar

Projektorreglage på duken

Easy Interactive Tools

AV-dämpning och dynamisk lampstyrning

Skjutbar funktion för delad bild

 

–Slut–

Meddelande till redaktören

Om Epson
Epson är ett globalt ledande teknikföretag med syfte att sammanföra människor, information och annat genom egenutvecklade effektiva och kompakta precisionstekniker. Med ett sortiment som omfattar såväl bläckstråleskrivare och digitala utskriftssystem som 3LCD-projektorer, smarta glasögon, sensorsystem och industrirobotar fokuserar företaget på att driva innovationer och att överträffa kundernas förväntningar inom bläckstråleskrivare, visuell kommunikation, bärbar teknik och robotteknik.
Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har nästan 73 000 anställda i 91 företag världen över. Epson är stolt över sina bidrag till de samhällen där man är verksam och sina kontinuerliga insatser för att minska miljöpåverkan.

http://global.epson.com/

Om Epson Europe

Epson Europa B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Epson Europe har 1 700 anställda och sålde för 1 577 miljoner euro under räkenskapsåret 2015. http://www.epson.se

Miljövision 2050  

http://eco.epson.com/


[1] Baserat på marknadsandel inom interaktiva projektorer för exceptionellt korta avstånd, FutureSource 2016.