Epson samarbetar med AVS för att projicera en enorm ljusshow på väggarna i Gamla Staden i Jerusalem

Tjugo EB-L25000U-laserprojektorer synkroniseras för att skapa en fantastisk, 4 500 m² stor ljusshow

Epson samarbetar med AVS för att projicera en enorm ljusshow på väggarna i Gamla Staden i Jerusalem

24 maj 2017 Väggarna i Jerusalems Gamla Stad lyser upp som aldrig förr tack vare Epsons kraftfulla EB-L25000U-laserinstallationsprojektorer, i företagets mest ambitiösa projekt någonsin. Som en del av ett av de mest ambitiösa audiovisuella projekten någonsin i Israel har tjugo projektorer synkroniserats för att ge 4 500 m² av den Gamla Stadens murar nytt liv genom färgstarka, animerade bilder, medan hundra upplysta drönare bildar former och meddelanden på himlen ovanför.

Projektet, som pågår varje dag mellan Jaffa-porten och Habonimparken, visar kraften i den senaste laserprojicerings- och drönartekniken på nästan fem hundra år gamla väggar och berättar stadens historia genom levande, färgrika bilder i en varm och dammig miljö som ofta är en stor utmaning för projektorer.

"När vi ombads ta oss an ett av de största multimediaprojekt som någonsin iscensatts i Israel var det uppenbart att vi, förutom ren fantasi, även måste skapa en hel värld av innehåll och ideér som överskred befintliga gränser, och detta med det senaste inom ny teknik", säger Malki Shem-Tov, medproducent och en av de verkställande direktörerna för AVS,. AVS är ett av Israels största och mest specialiserade företag inom multimedialösningar, som tillhandahöll den omfattande yrkeserfarenhet och tekniska kompetens som företaget anskaffat under många stora evenemang.

Tjugo projektorer och sex kilometer kabel

Förutom de tjugo Epson-projektorerna, och stöd från S.A. Systems Ltd., en strategisk partner för Epson Israel, använde AVS sex kilometer optisk fiberkabel för att överföra bilderna till projektorerna, samt även hundra hubbar. "Slutresultatet som människorna i Israel fick se under premiärkvällen, och som man kommer att kunna se fram till mitten av juli 2017, är resultatet av över två månaders intensiv planering", säger Lee Harrison, utvecklingschef för Epson Europes professionella bildavdelning, som befann sig i Israel för att övervaka och ge råd angående iscensättningen av detta enorma projekt.

"AVS-teamet, som leddes av den verkställande och tillika tekniske direktören Assaf Shem-Tov, valde EB-L25000U, Epsons mest kraftfulla och avancerade laserprojektor, som har fört Epson till en helt ny era inom skorskalig, fast projicering", fortsätter Harrison. "Vår nya flaggskeppsprojektor, som redan används för konferenser, utomhusevenemang och storskaliga shower världen över, är lättare och mindre än konkurrerande modeller¹, men har ändå en mycket kraftfull ljuskälla på hela 25 000 ANSI Lumen. Den är också mycket tålig i olika svåra miljöer, vilket är av avgörande betydelse vid kontinuerlig användning i 35-gradig värme och dammiga miljöer, exempelvis i Jerusalem."

En hållbar lösning för riktigt svåra miljöer

Enligt Oren Fleisher, VD för Epson Israel, utgör de nya laserprojektorerna ett betydande steg framåt i fråga om prestanda, och stärker företagets position som ledare på projiceringsmarknaden. "Epson har utsetts till världens främsta projektortillverkare av Futuresource². Denna ledande position på marknaden är inget vi tar för givet, särskilt inte med tanke på den konkurrens vi utsätts för från alla håll. En del av orsakerna till vår framgång ligger i att vi även är en global innovationsledare. Vårt mål, som även detta projekt är ett exempel på, är att ta något som ingen trodde var möjligt och som det inte finns någon befintlig lösning för, och att sedan bli den kraft som för den lösningen ett steg framåt, samtidigt som vi noga lyssnar till exakt vad det är kunden vill ha."

Den hållbara, pålitliga modellen EB-L25000U visade sig vara perfekt lämpad för den varma, dammiga omgivning den skulle prestera i och visade sig även vara enkel att installera, detta tack vare ett optimerat kylsystem som gör att projektorn kan installeras på, och projicera, från valfri vinkel, och en robust rörrams- och basplåtsstruktur som förhindrar att skador uppstår från stötar i samband med överföring och montering. Dessutom ger en förseglad optisk enhet och ett oorganiskt fosforhjul 20 000 timmars tillförlitlig drift³ utan behov av underhåll, vilket innebär att organisatörerna bakom festivaler av detta slag kan "anpassa och glömma" i visshet om att de får en avbrottsfri och problemfri prestanda.

–Slut–

¹ Per september 2016.

² Störst marknadsandel för projektorer med 500 ANSI lumen eller mer. Undersökningen genomfördes av Futuresource Consulting Limited under perioden 2001‒2016.

³ Ungefärlig tid tills ljusstyrkan minskar med 50 % från första användning. Uppmätt genom accelerationstest som förutsätter partikelanvändning på 0,04 – 0,20 mg/m3. Tiden varierar beroende på användningsförhållanden och -miljöer.