Epson Surecolor SC-P20000 utsedd till bästa fotoskrivaren på EDP Awards

Epson Surecolor SC-P20000 utsedd till bästa fotoskrivaren på EDP Awards

För tionde året i rad presenterade European Digital Press Association sitt EDP Awards på Drupa, världens största tryckeriutställning. Av 150 bidrag vann 27 produkter ett "Best of"-pris i sina respektive kategorier, och priset för den bästa fotoskrivaren gick till Epson Surecolor SC-P20000 - en storformatsskrivare som har utformats för fotolabb, fotografer, tryckerier och andra företag som letar efter en skrivare som kan producera olika typer av högkvalitativa utskrifter som fotografier, butiksmaterial och skyltar.

- Vi är stolta over att kunna leverera en skrivare som kombinerar nya snabba utskriftshastigheter med den höga utskriftskvalitet som Epsons kunder förväntar sig. Nu kan vi addera en rad nya funktioner och förbättrad användbarhet för att ytterligare möta våra kunders behov. EDP Awards har ett erkänt fokus på just innovationer som gör en skillnad i digitaltrycksektorn, så att få en utmärkelse för SC-P20000 är en bedrift vi är mycket stolta över, säger Richard Garp, Försäljningsansvarig inom Storformat på Epson i Sverige.

Skrivaren använder Epsons PrecisionCore MicroTFP-skrivhuvud som kan producera resultat i upp till 2400 x 1200 dpi. Den robusta designen innehåller en rad innovativa tekniker och funktioner, såsom högprecisions-mediematningsteknik, en nyutvecklad kamerabaserad pappersstabilisator och ett induktivt system för att välja media.