Epson störst på projektorer

Epson behåller sin ställning som marknadsledare inom projektorer på den svenska marknaden för Q1-Q3 2012

6 december 2012 – Enligt en undersökning genomförd av DMR i Norge går det fortsatt bra för Epson inom försäljning av företagsprojektorer. Företaget har under de tre senaste kvartalen ökat sin försäljning med 10,9 procent jämfört med samma period 2011, samtidigt som marknaden i stort under samma period har minskat med 18,9 procent, enligt DMR:s rapport. Det generella läget på marknaden för företagsprojektorer har alltså inte påverkat Epson negativt, utan undersökningen visar en fortsatt stark ställning för företaget som innehar en marknadsandel på 14 procent.

Även på hemmabiomarknaden fortsätter det att gå bra för Epson. Marknaden för hemmabioprojektorer har ökat med 11,9 procent under de tre första kvartalen i år jämfört med motsvarande period 2011, medan Epson har ökat sin försäljning med 62,1 procent. Det ger Epson en marknadsandel på 44 procent och fortsätter alltså att vara ledande inom hemmabioprojektorer

– Vi försöker hålla hög kvalitet i varje steg i produktionsprocessen och ett exempel på det är att vi testar alla våra projektorer manuellt innan de förpackas i fabriken. Hög kvalitet ger nöjda kunder och vi är otroligt stolta över att så många kunder väljer Epson, både till sitt hem och till sin arbetsplats. Nu ser vi fram emot ett nytt år med flera spännande produktlanseringar och redan på ISE-mässan i Amsterdam i januari kommer vi att visa upp ett helt nytt koncept för interaktiva möten inom B2B, säger Vadim Couthon, Sverigechef på Epson.

Meddelande till redaktören

Om Epson

Epson är ett globalt ledande företag inom bilder och innovation med ett sortiment produkter från bläckstråleskrivare och 3LCD-projektorer till sensorer och andra mikroenheter. Epson strävar efter att överträffa visioner hos sina kunder över hela världen. Epson levererar högt kundvärde baserat på kompakta, energibesparande och träffsäkra tekniklösningar till alla marknader från företag och hem till handel och industri.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation,och har över 75 000 anställda i 97 företag världen över, och är stolta över sina kontinuerliga satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom. http://global.epson.com/

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med 1 594 anställda var försäljningen för Epson Europe 1 583 miljoner EUR under räkenskapsåret 2010.

http://www.epson.eu

Miljövision 2050

http://eco.epson.com/