Epson samarbetar med National Geographic för att uppmuntra företag att sänka den globala uppvärmningen i kampen mot klimatförändringar

I den nyligen lanserade kampanjen ”Turn down the heat” har Epson gått samman med National Geographic för att skydda världens permafrost – den frusna marken under jordens polarområden

Epson samarbetar med National Geographic för att uppmuntra företag att sänka den globala uppvärmningen i kampen mot klimatförändringar

Epson samarbetar med National Geographic för att uppmuntra företag att sänka den globala uppvärmningen i kampen mot klimatförändringar

I den nyligen lanserade kampanjen ”Turn down the heat” har Epson gått samman med National Geographic för att skydda världens permafrost – den frusna marken under jordens polarområden

Kampanjen har sin grund i att forskare tror att världens permafrost kommer att ha tinat helt och hållet år 2100, vilket ger drastiskt förändrad ekologi, höjer de globala havsnivåerna och släpper ut över 950 miljarder ton metan i atmosfären. Tillsammans strävar Epson och National Geographic efter att öka medvetenheten om hur företag kan minska sin påverkan på den globala uppvärmningen.

”Turn Down the Heat” leds av National Geographics forskare, Dr Katey Walter Anthony, som ansvarar för arktiska observatorier i Alaska och Ryssland för att övervaka den långvariga effekten av klimatförändringar. Hennes banbrytande forskning om hur man skyddar permafrosten syns i en rad videor, infografik och onlineinnehåll som tagits fram i samarbete med Epson och National Geographic och som går att hitta på heatfree.epson.com.

Dr Anthony kommenterar: ”Arktis smälter bokstavligen framför våra ögon. Vi uppskattar att upp till 10 procent av den projicerade globala uppvärmningen under detta sekel kan komma från den tinande permafrosten, och det påverkar hela jorden. De val vi gör i vårt arbete och i våra liv spelar verkligen roll. Företag och människor som fattar smarta beslut om vilken teknik de använder har också en positiv inverkan på vår miljö.”  

Det är viktigt att spara energi i kampen mot den globala uppvärmningen, men många sorters teknik förbrukar stora mängder energi och används i affärsmiljöer dygnet runt. Epsons banbrytande sortiment av skrivare med värmefri teknik går ifrån denna trend och kräver mindre energi, färre reservdelar och lägre miljöpåverkan.

Epsons globala vd Yasunori Ogawa kommenterar:”Hållbarhet är kärnan i allt vi gör på Epson, och vi är fast beslutna att inte bara minska vår egen miljöpåverkan, utan även hjälpa våra kunder att göra det. Vi hoppas kunna göra skillnad när det gäller att övervinna globala miljöfrågor med våra kunder och affärspartner genom vår teknik.

Kampanjen presenterade fem viktiga steg som företag kan ta i kampen för att skydda vår permafrost, som exempelvis:

  1. Bidra till att minska den globala uppvärmningen:De olika maskiner som finns på ett kontor, som exempelvis diskmaskiner och skrivare, avger en hel del värme. När de ska bytas ut bör företagen överväga de värmefria alternativ som finns tillgängliga – varje enhet bidrar till att minska den globala uppvärmningen och hjälpa företag att nå sina hållbarhetsmål.

 

  1. Utnyttja den cirkulära ekonomin:Oavsett om det gäller kontorsmöbler, förpackningar eller teknisk utrustning kan tillverkningen och avfallshantering av dessa generera mycket värme. När det är möjligt bör företag överväga var nya inköp kommer ifrån, och hur avfall sedan kan återföras till  den cirkulära ekonomin. 

 

  1. Se över vattenanvändning och förnybara energikällor:När det gäller att driva arbetsplatsen bör företag fundera över hur mycket energi som kan komma från rena förnybara källor som sol och vind, eftersom fossila bränslen bidrar till uppvärmningen av jordens atmosfär. Detsamma gäller för uppvärmning och behandling av vatten. Även där bör företag försöka minska sin vattenanvändning där det är möjligt, samt implementera vattensensorteknik.

 

  1. Sammanställa hållbara värden i distributionskedjan:Hållbarhet är en viktig fråga för alla organisationer och de som tar detta på allvar är öppna med att visa vad de gör på området. Om hållbarhet är viktigt för en organisation bör de även göra en noggrann granskning av de företag de köper av och samarbetar med – de har makten att driva hållbara värden ännu längre i hela leveranskedjan.

 

  1. Blicka framåt:Eftersom det är en kamp mot klockan att rädda vår planet måste företagen göra mer än att jobba med återvinning och mot det papperlösa kontoret – de behöver en tydlig plan för att bli koldioxidneutrala som täcker in allt från användning av förnybar energi till vattenbesparing. I kampen mot klimatförändringar är det viktigt att fastställa robusta ESG:er och tillhandahålla en tydlig plan för hur de ska uppfyllas. Företag måste dessutom vara öppna med dessa eftersom kunderna aldrig har varit så uppmärksamma på ”green-washing” som nu – eller avskräckta av det!

 

Gå till Epsons hubb Turn Down the Heat här: [Insert Link]

 

SLUT

Om Epson
Som global teknikledare arbetar Epson för att tillsammans skapa hållbarhet och berika samhällen genom att utnyttja dess effektiva, kompakta och precisionsbaserade tekniker och digitala tekniker för att koppla samman människor, saker och information. Företaget fokuserar på att lösa samhällsfrågor genom innovationer inom hem- och kontorsutskrifter, kommersiella och industriella utskrifter, tillverkning, bild och livsstil. Epson kommer att bli koldioxidnegativa och eliminera användningen av uttömliga underjordiska resurser som olja och metall senast 2050.

Den världsomfattande Epson-koncernen, som leds av Seiko Epson Corporation i Japan, genererar årligen en försäljning på cirka en biljon JPY.
www.global.epson.com/  

 

Information om Epson Europe

Epson Europe B.V. är baserat i Amsterdam och är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Epson Europe har 1 830 anställda och omsatte 1,7 miljarder euro under räkenskapsåret 2018.

www.epson.eu

 

Epsons värmefria PrecisionCore-teknik

Epsons värmefria teknik kräver ingen värme under bläckutmatningsprocessen. I stället appliceras tryck på ett Piezo-element, vilket minskar miljöpåverkan samtidigt som produktiviteten ökar utan kompromisser. 

Värmefri teknik ger fyra fördelar:

-              Låg energiförbrukning sparar tid och pengar

-              Få reservdelar, låg miljöpåverkan

-              Spara tid med konsekvent höga utskriftshastigheter

-              Färre ingrepp ökar produktiviteten