Epson presenterar vägginstallationen ”Exceed Your Vision” på Labelexpo 2019

Vägginstallationen belyser flexibiliteten och kreativiteten hos Epsons etiketter

Epson presenterar vägginstallationen ”Exceed Your Vision” på Labelexpo 2019

Labelexpo, Bryssel, tisdag 24 :eseptember –Epson presenterar ”Exceed Your Vision”, en vägginstallation gjord av etiketter som skrivits ut med företagets nya industriella bläckstråleskrivare för etiketter på beställning.

Vägginstallationen består av hundratals etiketter som har skrivits ut med Epsons nya industriella etikettskrivare SurePress och det senaste utbudet av ColorWorks bläckstråleskrivare på beställning. Installationens design visar hur flexibelt det är med etikettutskrift på beställning, där skräddarsydda etikettutskrifter kan skapas på ett ögonblick för att uppfylla särskilda krav.

Muralkonstnären Sarah Hodgkins på Charlotte’s Designs, som skapat verket, kommenterar: ”Den här vägginstallationen är en blandning av konst och teknik som kommer att dra blickarna till sig.” 

”Jag tyckte att en ögonbild var en passande anspelning på Epsons slogan ’Exceed Your Vision’. Genom mosaikformatet kunde jag visa upp de olika ytbehandlingarna, färgerna och texturerna som Epson-skrivare kan uppnå. Jag använde en matt finish för huden runt ögat och en reflekterande finish för själva ögat. En annan stor fördel med Epsons skrivare är att jag kunde använda subtila färgtoner som på håll ser ut som att det handlar om en målning.”

Jacob Kallergis, produktchef för Epson Europes utbud av ColorWorks-skrivare på beställning tillägger: ”Vi ville skapa något för Labelexpo som skulle vara en hyllning till etiketten i alla dess former, storlekar, texturer och färger. Företag och varumärken som skriver ut rena, snygga och till och med vackra etiketter har en fördel gentemot konkurrenterna.”

”Samtidigt som etiketter är avgörande för så många branscher förbises ofta deras betydelse. För läkemedel är etiketterna viktiga både ur ett kommersiellt och ur ett hälso- och säkerhetsperspektiv. Etiketterna inom livsmedels- och dryckesindustrin måste kittla kundernas fantasi och samtidigt redogöra för viktig information om ingredienserna. Inom logistiken innehåller etiketterna viktig lokaliseringsinformation för att säkerställa enkel identifiering och effektiv produktleverans.”

Besök Epson på Labelexpo (hall 9, stånd A50) för att titta på väggmålningen, gissa hur många etiketter som använts och få choklad med personlig etikett från Epsons ColorWorks-bläckstråleskrivare på beställning.

Mer information om Epson på Labelexpo 2019 hittar du på www.epson.eu/labelexpo