Epson presenterar PrecisionCore –En teknik som driver på innovationerna i branschen inom bläckstråleutskrifter för kontorsmiljö

Ny skalbar teknik som bygger på Epsons erkända kvalitet

Epson presenterar PrecisionCore –En teknik som driver på innovationerna i branschen inom bläckstråleutskrifter för kontorsmiljö

TOKYO, Japan och BRYSSEL, Belgien, 24 september, 2013

Minoru Usui, global VD för Epson, presenterade idag PrecisonCore™, nästa generations utskriftsteknik för bläckstråleskrivare, som kommer att förvandla skrivarbranschen och ge företaget en oöverträffad effektivitet inom tillverkningen för att de ska kunna expandera till nya globala marknader. PrecisionCore bygger på Epsons välkända utskriftskvalitet och har den snabbhet som behövs, både för kommersiella och industriella utskrifter. Tekniken kommer även framöver att introduceras i företagets skrivarutbud för kontoret.

Vid en presskonferens vid LabelExpo, en mässa för etikettbranschen, förklarade Usui hur Epson har kombinerat åratal av teknisk expertis med nya genombrott inom piezo-material och MEMS-tillverkning (micro-electromechanical systems) för att skapa ett innovativt nytt skrivarchip. Det nya PrecisionCore-chippet ger kommersiell prestanda i en kompakt, modulär form som gör det möjligt för Epson att skala tekniken från industritryck som arbetar i ett svep till skrivare för arbetsgrupper och skrivbordet.

PrecisionCore är den enda massproducerade utskriftstekniken med sådan bredd när det gäller bläck och etiketter. PrecisionCore-tekniken utökar Epsons högpresterande TFP-teknik (thin-film piezo) som används i företagets marknadsledande kommersiella storformatsskrivare, för att ge kunderna inom industrin och företagen flexibla utskriftslösningar med överlägsen färg, utskriftskvalitet och hållbarhet, på en enorm mängd olika media, allting från affärsdokument, fotografier och skyltar till kommersiella etiketter, emballage och textilier.

“PrecisionCore är ett stort språng framåt när det gäller utskriftsprestanda,” sade Usui. “Vi fortsätter leverera enastående kvalitet tack vare överlägsen droppkontroll och har introducerat ett nytt system för att säkerställa driftsäkerheten. Samtidigt ger skalbarheten oss möjlighet att fullt ut utnyttja våra historiskt starka områden som bläckflexibilitet och hållbara skrivhuvuden.”

Epsons unika integrerade produktionscykel - från piezo-skrivhuvudet till den färdiga skrivaren - möjliggör en högeffektiv tillverkningsprocess som tar vara på alla möjligheter inom digitala utskrifter med den skala, kvalitet och kostnadseffektivitet som endast är möjligt tack vare tillverkningen av MEMS-chip.

I samband med presentationen av PrecisionCore idag, demonstrerar Epson flera nya produkter som använder sig av tekniken vid LabelExpo i hall 9, bås 9H50, från 24 - 27 september. Produkterna använder sig av kraften i PrecisionCore för flera innovativa funktioner: SurePress® L-6034V och L-6034VW är Epsons första digitala etikettskrivare; och SureColor® F2000 är Epsons första skrivare som skriver ut direkt på textilier.

Mer information om PrecisionCore finns på: global.epson.com/innovation/precisioncore

Meddelande till redaktören

Om Epson

Epson är ett ledande globalt företag vars produktsortiment omfattar allt från bläckstråleskrivare och skrivarsystem, 3LCD-projektorer och industrirobotar till sensorer och andra mikroenheter. Epson strävar efter att överträffa den vision som kunder över hela världen har, och tillhandahåller kundvärde utifrån kompakt och energisnål teknik med hög precision för både hem och företag samt handel och industri.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 68 000 anställda i 96 företag världen över. Epson är stolt över sina fortgående satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom.
http://global.epson.com/

Om Epson Europe
Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med 1 727 anställda uppgick Epson Europes omsättning räkenskapsåret 2012 till 1 540 miljoner euro. http://www.epson.eu

Miljövision 2050
http://eco.epson.com/