Epson presenterar en ny generation av Moverio-teknik för smarta glasögon

Ett årtiondes utveckling av Epsons smarta glasögon Moverio

Epson presenterar en ny generation av Moverio-teknik för smarta glasögon

Epson presenterar en ny generation av Moverio-teknik för smarta glasögon

Ett årtiondes utveckling av Epsons smarta glasögon Moverio

Det globala teknikföretaget Epson har tillkännagivit sin senaste generation av Moverio smarta glasögon med augmented reality-teknik (AR).  Tio år efter de allra första smarta Moverio-glasögonen lanserar Epson nu fjärde generationens binokulära, genomskinliga, smarta Si-OLED-glasögon för augmented reality.

Det nya Moverio-sortimentet – som omfattar de smarta glasögonen BT-40 och BT-40S – erbjuder användarna ett antal förbättringar, inklusive bredare synfält, betydligt ökad HD-upplösning, hög kontrast, förbättrade anslutningar och en bekvämare och justerbar design som gör det lätt att bära dem.

De viktigaste funktionerna hos Epsons senaste smarta glasögon omfattar:

  • Ökad upplösning – Full HD 1080p (1920 x 1080).

  • Bredare 34-graders synfält – motsvarar visning av en 120-tums bild från ett avstånd på fem meter.

  • Kontrastförhållande på 500 000:1 innebär att oanvänt visningsutrymme ser helt transparent ut.

  • Ny headsetdesign med avancerad viktfördelning och valfria näsdynor som ger användaren förbättrad komfort.

  • Förbättrad estetisk design med glasögonformat och mörka linser som tillval.

  • USB-C för enkel anslutning till ett stort urval av enheter.

  • Binokulär genomskinlig Si-OLED-display.

Valerie Riffaud-Cangelosi, marknadsutvecklingschef hos Epson Europe, säger: – Detta är ett stolt och spännande ögonblick för Epson när vi introducerar fjärde generationen av våra smarta glasögon Moverio för augmented reality på marknaden. Vi har redan funnits på AR-marknaden i tio år och vi förbättrar ständigt vårt utbud som svar på feedback från kunder och utvecklare. Under de två senaste åren har tekniken mognat på riktigt i och med att vi har upplevt en betydande ökning i verkliga och praktiska användningsområden för Moverio.

”Pandemin har påskyndat många applikationer, inklusive förbättring av fjärrkommunikation för att leverera bättre verksamhetseffektivitet, minskade kostnader och ett mindre koldioxidavtryck. De senaste produkterna – BT-40S och BT-40 – kommer att möjliggöra ännu fler applikationer på marknaden eftersom användarna drar fördel av förbättrade funktioner som bredare synfält, bättre anslutningsmöjligheter, upplösning och kontrast.”

Den fjärde generationen av Epson teknik för smarta glasögon introduceras via lanseringen av BT-40 och BT-40S, som var och en har skräddarsytts för olika marknader så som förklaras nedan.

Moverio BT-40 – tillgängliga från december 2020

Moverio BT-40 är utrustade med USB Type C-anslutning, vilket innebär att de kan anslutas till en rad kompatibla enheter, t.ex. smartphones, surfplattor och bärbara datorer. De kan användas som en andra eller utökad skärm, på liknande sätt som en extern bildskärm eller projektor för personligt bruk. Den högupplösta bilden erbjuder tydligare och mer livfulla färger och kan spegla innehåll från anslutna enheter.

Fördelen som Moverio BT-40 har är att den har en stor display med hög upplösning som endast kan ses av användaren, vilket är en utmärkt lösning för personer som arbetar på offentliga platser där integritet och komfort är viktigt. Lanseringen sker också vid en lämplig tidpunkt eftersom Moverio BT-40 kan erbjuda en virtuell arbetsstation som passar perfekt för företagsledare som anpassar sig till moderna arbetssätt och arbetar hemifrån.  En annan fördel är att glasögonen gör personlig underhållning till en verklighetstrogen upplevelse. Användarna kan uppleva innehåll bekvämt tack vare nya funktioner som säkerställer att glasögonen passar många olika huvudstorlekar och sitter bekvämt över receptbelagda glasögon. De medföljande näsdynorna är utformade för att hjälpa användaren att hitta den optimala passformen och de kan böjas för att passa varje enskild person.

Dessa glasögon kommer att vara attraktiva för företagsledare som behöver optimera sin tid genom att arbeta med och se konfidentiellt material på offentliga platser.

 

Moverio BT-40S – tillgängliga från februari 2021.

De nya Moverio BT-40S omfattar en intelligent styrenhet som kör Android för integrering av anpassad programvara. Moverio Intelligent Controller är kompatibel med Google Play och har skräddarsytts för ett urval av kommersiella appar. Den erbjuder en integrerad pekskärm, anpassade användargränssnitt, möjlighet att bygga ut minnet upp till 2 TB och IPx2-klassificering för hållbarhet. Styrenheten omfattar inbyggd Wi-Fi, Bluetooth, GPS, kompass, accelerometer, gyroskop, kamera, ficklampa, mikrofon och ljudingång. Den har dessutom ett högpresterande laddningsbart batteri som räcker för upp till fem timmars videouppspelning.

Moverio BT-40S kommer i synnerhet att hjälpa ISV:er för att utveckla och uppgradera nya och befintliga appar för olika användningsområden, t.ex. besökarupplevelser, undertexter och tandvård. De nya smarta glasögonen kommer framför allt att hjälpa:

  • Museer, nöjesparker, historiska platser och andra sevärdheter, eftersom de genomskinliga smarta glasögonen ger förbättrade verklighetstrogna upplevelser utan behov av AR eller upptäckt med hjälp av en inbyggd kamera.

  • Teatrar och biografer som vill utöka publikens möjligheter och tillgänglighet med bättre undertextlösningar via den större displayen och förbättrad användarkomfort.

  • Tandvårds- och läkarmottagningar som kommer att ha nytta  av förbättrade dentala skanningslösningar och lösningar för patientunderhållning.