Epson presenterar en ny banbrytande produkt för fotoproduktion

SureLab SL-D1000 erbjuder bästa möjliga flexibilitet och produktivitet

Epson presenterar en ny banbrytande produkt för fotoproduktion

7 September 2021 –Epson lanserar SureLab SL-D1000 för fotobutiker, fotografer och copyshops som vill öka sina intäkter från avancerade fotoprodukter.

SL-D1000 erbjuder många nya, miljövänliga funktioner och förbättringar jämfört med föregångaren SL-D800. En viktig funktion är möjligheten till dubbelsidig utskrift. Den ger återförsäljare möjlighet att utöka sitt utbud från enkel fotoproduktion till applikationer med högt värde, t.ex. fotoböcker, kalendrar och tackkort, ett marknadsområde som ökar i efterfrågan och popularitet. I och med att produktionen sker på plats behåller återförsäljaren eller copyshopen kontrollen såväl som de intäkter som genereras.

Produktiviteten förbättras tack vare ökad utskriftshastighet, (utskrifter per timme samt kortare tid till första utskrift) och duplexenheten (tillval) möjliggör automatisk dubbelsidig utskrift (kassett för 100 A4-ark) på modellen SL-D1000A. Detta tillsammans med stöd för rullmedia gör det möjligt att enkelt uppnå högre utskriftsvolymer. Skrivarens livslängd har också fördubblats till 400 000 utskrifter i 10 x 15-format.

Patroner har ersatts med Epsons Integrated Ink Pack System-bläckpåsar som ger 25 % mer bläck jämfört med SL-D800. Detta innebär färre bläckutbyten och färre användaringrepp. Bläckpåsarna leder till mindre avfallsvolym än patroner, vilket gör avfallshanteringen lättare att hantera.

Ett förbättrat ventilationssystem ger märkbart tystare utskrifter och dessutom minskad energiförbrukning. Tillsammans med de högre utskriftshastigheterna minskas energiförbrukningen vid enskilda utskrifter ytterligare.

Anslutningsmöjligheterna har utökats till att omfatta LAN och Wi-Fi förutom USB, vilket ökar flexibiliteten vid placering av skrivaren.

Andra nya funktioner omfattar ett integrerat pappersutmatningsfack samt en LCD-skärm för att förenkla jobbhanteringen.

Allt detta levereras i en 16 % mindre och 24 % lättare basenhet jämfört med SL-D800. Detta gör det inte bara enklare för företag som vill ha flexibla produktionsplatser, utan också att kapitalinvesteringar kan optimeras baserat på produktionsanläggningens storlek och utskriftsvolym.

Med stöd för Epsons Cloud Solution PORT kan användaren uppnå bättre kontroll vid övervakning av produktionen, med åtkomst till produktionsdata på distans eller direkt vid skrivaren via en dator eller smarta enheter. Vid lanseringen kommer mobilappar att finnas tillgängliga för både återförsäljare och slutanvändare så att kunderna enkelt kan få bilder i sina mobiler utskrivna i butiken.

Michaela Stolle, Product Manager Pro-photo hos Epson Europe, säger: ”Det är lätt att förstå varför vi kallar SL-D1000 en banbrytande produkt för fotoproduktionsmarknaden. Varje funktion har utvecklats från grunden för att förbättra produktiviteten och ge våra kunder maximal flexibilitet. Återförsäljare och copyshops anser att landskapet blir allt mer krävande, så vi ger dem möjlighet att generera högre intäkter på ett av branschens tillväxtområden genom att erbjuda en skalbar lösning, tillsammans med flexibiliteten att enkelt kunna köra olika typer av jobb med flera skrivare.”

Viktiga funktioner

 • Dubbelsidig utskrift parallellt med enkelsidig rulle på 65 m (standard)

 • Kassett för 100 A4-ark för automatisk dubbelsidig utskrift på SL-D1000A (tillval för SL-D1000)

 • Litet format och låg vikt

 • Wi-Fi och LAN utöver USB

 • Integrated Ink Pack System-bläckpåsar – 25 % ökad bläckkapacitet

 • LCD-skärm

 • Skrivarens livslängd fördubblad*

 • Högre utskriftshastigheter (385 bilder/tim, 15 x 10 cm)*

 • Inbyggt utmatningsfack

 • Nytt värmesystem

 • Epson Cloud Solution PORT

*Standardkvalitet, jämfört med föregångaren SL-D800

SL-D1000 och SL-D1000A blir tillgängliga från årsslutet.