Epson partner till DJI för utveckling av smarta ”reality”-glasögon för att styra obemannade drönare

Epson partner till DJI för utveckling av smarta ”reality”-glasögon för att styra obemannade drönare

Epson blir partner till DJI för att utveckla en förbättrad version av smarta ”reality”-glasögon för att styra obemannade drönare. Partnerskapet är utvecklat för att förstärka säkerheten och möjligheterna hos DJI´s obemannade drönare genom att använda Moverio BT-300 smarta glasögon.

Epson, som är leverantör av Moverio® augmented reality (AR) smarta glasögon, offentliggör ett samarbete med DJI, världens ledande tillverkare av obemannade (drönare). Partnerskapet kommer att säkerställa utvecklingen av nya spännande applikationer för Epsons Moverio smarta glasögon som avsevärt kommer att förbättra pilot erfarenhet av DJI drönare för amatörer.

Som ett av de första stegen i partnerskapet kommer DJI att optimera DJI GO appen för Epson Moverio BT-300 AR smarta glasögon. Genom att andvända appen tillsammans med Moverioglasögonen kommer drönarpiloten att kunna se en kristallklar, transparent vy (FPV first person view) från drönarkameran samtidigt som de har översikt över drönaren. DJI GO appen är kompatibel med DJI Phantom som är en inspirations- och Matrice drönarmodellserie likväl som Osmo som är en handhållen gimbal och kamera.

Epson och DJI kommer senare under året att tillsammans marknadsföra Moverio BT-300 som ett certifierat DJI-tillbehör tillsammans med DJI GO-appen. Epsons smarta glasögon kommer att vara tillgängliga att köpa på DJI.com medan DJI GO-appen kommer finnas att ladda ned från Moverio Apps Market.

Partnerskapet mellan Epson och DJI möter olika landsspecifika Aviation Agency regler och riktlinjer för UAV i hela Europa, särskilt att UAV bör förbli inom visuell linje-of-sight (VLOS) av piloten, vilket möjliggör en mängd olika företag att använda drönare för en rad av flygbilder och videoändamål. Alla har nytta av att använda drönare i dag som tex. Inom konstruktion, bostäder, försäkringar, jordbruk, räddningstjänst, bevarande, akademisk forskning, film- och videoproduktion.

Moverio BT-300 utgör ett imponerande framsteg i prestanda för plattformen och kommer att göra flygande och filmning säkrare och hjälpa användarna att göra jobbet i enlighet med reglerna", säger Michael Perry, chef för strategiska partnerskap på DJI. "Vi är mycket glada över att se det otroliga program som kan byggas med hjälp av Moverio BT-300 och den nyligen lanserade DJI SDK -. Möjligheterna är verkligen oändliga"

Valerie Riffaud-Cangelosi, New Market Development Manager – Wearables & Connected på Epson EMEA säger: Detta är en stor händelse och milstolpe och den första gången som AR smarta glasögon kommer vara tillgängliga för den breda konsumentmarknaden. Drönarmarknaden är en snabbt växande marknad och en prioriterad marknad för Epson, och vi tror att ett partnerskap med DJI kommer att revolutionera hur drönarpiloter manövrerar sina drönare. Våra smarta glasögon, Moverio BT-300 är skräddarsydda för drönarpiloter och dess spårningssensorer låter piloten att se en vy i 360 grader medan de fortfarande håller koll på enheten och har fri sikt. Detta är en viktig faktor när det gäller regler och piloterfarenhet, eftersom det hjälper piloten att koncentrera sig på uppgiften och fatta beslut snabbare.

Som ett tillägg till att göra det säkrare att köra drönare, är målet med partnerskapet att ge piloter och filmskapare nya AR- verktyg för att öka produktiviteten när man använder en drönare.

Epson och DJI kommer också att samarbeta för att skapa en helt ny upplevelse för de snabbt växande antalet hobbyanvändare och företag och kommer att skapa gemensam försäljning över hela världen.

Sedan den första generationen lanserades 2011, representerar nu Epsons Moverio BT-300 världens lättaste binokulära, transparenta smarta glasögon men OLED display. Genom att kombinera banbrytande kiselbaserade OLED digital display-teknik och Android OS 5.1, ger Moverio BT-300 en total mobil AR upplevelse. Epson Moverio BT-300 kommer att finnas tillgänglig i slutet av 2016 och kan förbeställas på www.epson.eu/See-Through-Smart-Glasses.


Om Epson Europe

Epson är ett globalt ledande företag inom bilder och innovation, som arbetar med att överträffa visioner hos kunder i hela världen med sina kompakta, energibesparande och träffsäkra tekniklösningar och med ett produktsortiment som innehåller allt från skrivare och 3LCD-projektorer för företag och hemmet till sensorer och andra mikroapparater.
Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation, och har over 67.000 anställda i 90 företag världen över, och är stolta över sina kontinuerliga satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom. http://global.epson.com

Om Epson Europa 
Epson Europa B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Epson Europe har 1700 anställda och sålde för 1551 miljoner euro under räkenskapsåret 2014. http://www.epson.se

Miljövision 2050 
http://eco.epson.com/