Epson på EKO-mässa

Epson på EKO-mässa

Asiens största EKO-mässa, den internationella mässan för miljövänliga produkter, hölls tidigare i år vid Taipei World Trade Center Exhibition Hall. Epsons monter var ett populärt stopp under detta evenemang, som organiserades av Asian Productivity Organization (APO) och Taiwans Bureau of Foreign Trade.

Intresset för miljöåtgärder har ökat i Asien under de senaste åren, främst på grund av en rad katastrofer som orsakas av extrema väderförhållanden. Taiwan, som har en stark marknad för miljövänliga produkter, valdes som värd för årets Eco-Products International Fair (EPIF), som genomfördes för nionde året i rad. Epson hade en självklar närvaro på EPIF och presenterade produkter som markerar Epsons strävan efter att skapa miljövänliga produkter inom nya affärsområden och på så sätt hjälpa till att förverkliga ett hållbart samhälle.

Det inledande steget i Epsons utveckling var nyskapande EP-101, världens första mindre, ​​lätta digitala skrivare. Det finns miljömässiga fördelar med Epsons kompakta och energibesparande precisionsteknik.  Epson expanderar nu bortom konsumentmarknaden och in i affärs, industri-, sport-och vårdsektorerna.  Epsons monter var uppdelad i fyra områden: ”kompakt och lätt”, ”återvinning”, ”nya perspektiv” och ”sport och vård”. I varje område förklarades det hur möjliggörande teknik skapar kundvärde i form av mer miljövänliga produkter. Genom att använda färre delar, minska avfall, förenkla materialsortering och effektivisera transporter har Epson skapat energieffektiva produkter som minskar de miljömässiga effekterna under en produkts livstid.

Produkter som visades upp var bland annat bläckstråleskrivare, textilskrivare och en pulsmätare. Inom området "återvinning" visade Epson upp en nylanserad skrivare för tillväxtmarknader som är mycket prisvärd men ändå ger enastående utskriftskvalitet. Epson tilldelades utmärkelsen Green Product Award av organisatörerna bakom EPIF, som ett erkännande på den betydligt mindre påverkan denna produkt har på miljön.

Epsons monter lockade besökare från stora delar av världen. Besökarna fick frågan angående vad för produkter och tjänster som de skulle vilja se i framtiden samt vilka miljömässiga hot de ser. Svaren kommer Epson att använda för att utveckla sin verksamhet och ta fram erbjudanden inom både produkter som tjänster.

Om Epson
Epson är ett globalt ledande företag inom bilder och innovation, som arbetar med att överträffa visioner hos kunder i hela världen med sina kompakta, energibesparande och träffsäkra tekniklösningar och med ett produktsortiment som innehåller allt från skrivare och 3LCD-projektorer för företag och hemmet till sensorer och andra mikroapparater.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation, och har över 91 000 anställda i 97 företag världen över, och är stolta över sina kontinuerliga satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom. http://global.epson.com

Se videon om Moverio BT-200

Om Epson Europe
Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 594 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 583 miljoner EUR under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu