Epson öppnar ett nytt virtuellt Industrial Solutions Centre för europeiska kunder och partner

En ny virtuellt plats ger bättre åtkomst till Epsons robot- och industrilösningar, både personligen och på distans

Epson öppnar ett nytt virtuellt Industrial Solutions Centre för europeiska kunder och partner

Epson presenterar en hybridmonter för robotlösningar i Epsons European Industrial Solutions Centre Plus.

Epson öppnar ett nytt virtuellt Industrial Solutions Centre för europeiska kunder och partner

Epson öppnar ett nytt virtuellt Industrial Solutions Centre för europeiska kunder och partner

En ny virtuell plats ger bättre åtkomst till Epsons robot- och industrilösningar, både personligen och på distans

 

Europa, 21 December 2020– Epson har lanserat ett nytt Industrial Solutions Centre i Europa – European Industrial Solutions Plus (EISC+) – ett hybriddemonstrationscenter som omfattar en virtuell och fysisk anläggning där partner, distributörer och kunder kan uppleva Epsons produkter och lösningar. Det nya Epson EISC+ ligger i närheten av Meerbusch i Tyskland och är tillgängligt virtuellt över hela EMEA. Den 500 m² stora lokalen ger åtkomst till hela Epsons sortiment med robotlösningar och andra specialiserade industriprodukter, samtidigt som det permanent rymmer hela robotsortimentet SCARA.

Sedan lanseringen i december kan kunder över hela Europa nu få tillgång till Epsons flerspråkiga tekniska experter på EISC+ för att utveckla, testa och demonstrera produkter och skräddarsydda lösningar. I en tid då fysiska möten eller interaktion förblir utmanande erbjuder EISC+ nya sätt att arrangera personliga möten med affärspartner, skapa nya kontakter och utforska ny teknik via en fysisk och virtuell utställningslokal, en tv-studio eller till och med en utställningsmonter.

Volker Spanier, chef för Robotic Solutions för Epson i EMEAR-regionen, förklarar: ”Vi måste alla vänja oss vid nya sätt att arbeta och samverka med varandra. För Epson är arbetet med våra kunder och partner en väsentlig del av vår verksamhet, och det är därför jag är stolt över att den nya generationens EISC+ tillhandahåller förbättrad åtkomst och support för kunder och partner. Platsen erbjuder ett innovativt sätt att personligen uppleva våra produkter med skräddarsydd rådgivning från våra experter samtidigt som vi även lyssnar på våra kunders och partners behov.”  

Epsons EISC+ lanserades i november med dess första virtuella evenemang som visar upp Epsons robotlösningar. Epson bjöd in robotdistributörer att själva uppleva de möjligheter att se produkter och testa nya lösningar som platsen erbjuder. Deras feedback var mycket positiv och distributörerna beskrev sina intryck av det nya utbudet:

Paul Johan, VD hos Hupico bvba i Belgien, förklarar: ”Den här flexibla, hybrida platsen passar perfekt för att förklara Epsons omfattande robot- och automationsutbud och innebär att vi inte är bundna av tid och kan reagera snabbt. Detta är en fantastisk möjlighet och vi ser verkligen fram emot att prova den med kunder i Benelux-länderna.”

Filippe Carrondo, VD för EPL Mecatrónica i Portugal, tillägger: ”Fördelarna med EISC+ är tydliga och vi har redan kunder i åtanke som skulle ha fördel av en session i studion. Med möjligheten att integrera vårt eget lokala innehåll i centrum kan vi både vinna nya kunder och övertyga de befintliga om nya lösningar.”

Guilio Zunino, Business Development Manager hos Sinta s.r.l. i Italien, säger: ”Till skillnad från andra virtuella montrar innebär den här platsen att vi kan presentera tillämpningar som vi eventuellt inte skulle kunna göra själva på grund av brist på utrymme eller att produkterna inte är tillgängliga. Konceptet öppnar upp en ny värld för oss och vi känner oss säkra på dess fördelar.”

EISC+-konceptet förverkligades av Format Werbeart, en långvarig partner till Epson. Intresserade återförsäljare kan registrera sina föredragna datum på en webbplats som är specialutvecklad för denna tillämpning www.epson.de/industial-solutions-center-plus .