Epson och Usain Bolt ingår europeiskt samarbetsavtal för att främja utskrifter utan bläckpatroner

Kampanjen involverar TV, utomhusreklam, butiksmaterial och sociala medier för att höja medvetenheten om Epsons EcoTank

Epson och Usain Bolt ingår europeiskt samarbetsavtal för att främja utskrifter utan bläckpatroner

Epson meddelar att man har inlett ett omfattande samarbete med Usain Bolt, världens snabbaste man. Den åttafaldiga OS-medaljören Usain Bolt, som anses vara den bästa sprintern genom tiderna, kommer att vara ansiktet utåt för den stora kampanjen som ska skapa medvetenhet om Epsons bläckpatronsfria EcoTank-skrivare.

Usain Bolt och Epsons EcoTank kommer att spela huvudrollerna i en TV-reklamkampanj som inleds senare denna veckan i Storbritannien och Tyskland, samt visas på affischtavlor, i bannerannonser online, i detaljhandeln och på sociala medier i stora delar av Europa. Bolt visar på sitt lättsamma sätt att med Epsons EcoTank-skrivare kan du bokstavligen ”Just fill and chill” i upp till tre år med bläckpatronsfria och problemfria utskrifter 1.

Över 60 miljoner EcoTank-skrivare med bläcktankar har sålts över hela världen sedan lanseringen 2010 och har gjort att kunderna sparat upp till 90 procent av utskriftskostnaderna 2. Skrivarna har bläckflaskor med hög kapacitet i stället för patroner. Epson har nyligen uppdaterat sitt prisbelönta sortiment med EcoTank-skrivare, så att aktiva hushåll och mindre kontor kan dra nytta av problemfria utskrifter till ultralåg kostnad per sida. Alla Epsons nya EcoTank-skrivare har den värmefria Micro Piezo-tekniken som ger lägre energiförbrukning och mindre behov av reservdelar.  

I en kommentar till samarbetet säger Epson Europes vd, Yoshiro Nagafusa: ”Usain är den perfekta samarbetspartnern för oss! Han är en av världens mest välkända personer och hans engagerade personlighet kommer att levandegöra våra prisvärda utskriftslösningar på ett roligt, minnesvärt och engagerande sätt. Eftersom allt fler arbetar hemifrån och det moderna familjelivet blir allt mer aktivt, ligger det rätt i tiden att höja medvetenhet om våra EcoTank-skrivare och de kostnadsbesparande fördelarna de ger."

Usain Bolt säger i en kommentar: ”Jag är mycket glad över att få samarbeta med Epson och sprida budskapet om EcoTank-skrivarna. Jag samarbetar bara med varumärken som jag tror kan göra verklig skillnad. EcoTank-skrivarna eliminerar många av de irritationsmoment som utskrift med bläckpatroner innebär, så allt som kan bidra till att göra livet lite enklare kan inte vara annat än bra.  Men det handlar om mycket mer än så! Vi delar många värderingar, till exempel att skapa en bättre framtid. För Epson handlar det om att skapa förtroende genom sina produkter, produkter som hjälper samhällen att växa och blomstra. Och för mig handlar det om att inspirera andra att följa sina drömmar, oavsett hur stora eller små de är.”

Besök vår YouTube-kanal där du kan ta en titt på den nya TV-reklamfilmen och se några extra filmsekvenser från inspelningen: https://www.youtube.com/user/EpsonEurope

1 Baserat på en utskriftsvolym av 100 A4-sidor per månad vid den lägsta kapaciteten hos den medföljande uppsättningen bläckpatroner.
2 Genomsnittlig kostnadsbesparing per sida och det genomsnittliga antalet bläckpatroner som krävs för att skriva ut samma antal sidor som EcoTank-bläckflaskorna ”101” och ”103” från Epson, baserat på Epsons beräkningar. Jämförelse mellan den genomsnittliga kapaciteten (A4-utskrifter enligt ISO/IEC 24711) för EcoTank-flaskserierna 101 och 103, samt äkta förbrukningsartiklar (IDC, Hardcopy Peripherals Consumables Tracker, leveranser under 2020, publicerat Q1 2021) som används inom de 25 bästsäljande A4-bläckstråleskrivarna under 100 euro (exkl. moms) i Tjeckien, Ungern, Polen och Turkiet (IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, leveranser 2020, publicerat Q1 2021). Kostnaden per sida beräknas genom att dividera relevanta försäljningsintäkter för flaskor/patroner och den totala kapaciteten med enhetsförsäljningen.