Epson och SMART i branschsamarbete för interaktiv undervisning som engagerar

Epson och SMART i branschsamarbete för interaktiv undervisning som engagerar

19 januari 2015 Epson och SMART Technologies har utökat sitt samarbete för att ge lärare och utbildare i Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) ökad flexibilitet för effektivt interaktivt lärande. Epsons interaktiva projektorer som säljs i dessa regioner kan nu användas med SMART Notebook ™ programvara för att ge lärare en lösning för samarbetsinlärning. Det nya samarbetsavtalet understryker Epsons tydliga vision att leverera världsledande teknik för att förbättra utbildningen i världen och är en del av SMARTs tillgänglighetsstrategi för programvaran.  

Epsons interaktiva projektorer kan användas i en klassrumsmiljö och ge lärare möjlighet att skapa samarbetande och interaktiva lektioner. Det nya avtalet innebär att lärare och utbildare inom EMEA
nu enkelt kan välja en interaktiv projektor från Epson komplett med  SMART's branschledande programvara.  

Vadim Couthon, Epsons Sverigechef säger: "Denna kombination av SMART Notebook och en interaktiv projektor från Epson ger pedagoger ytterligare flexibilitet för att skapa effektfulla lektioner som gör lärandet engagerande. Detta ger eleverna möjlighet att dra nytta av effektivare samarbetsinlärning."  

Enligt det nya avtalet kan Epson sälja SMART Notebook till kunder som köper en interaktiv projektor från Epson genom sitt nätverk av återförsäljare.

År 2013 var första gången som SMART gav distributionsrättigheterna för sin egenutvecklade
programvara till en tredje parts hårdvarutillverkare, vilket möjliggjorde att Epson kunde
erbjuda Notebook-programmet med projektorer som såldes i Nord-, Central- och Sydamerika. Detta senaste avtal innebär en utökning för att även nå regionen EMEA.

David Lapides, Director, Software Strategy and Channels, SMART Technologies, säger: “SMART’s strategi är att göra världens mest populära mjukvara för samarbetsinlärning tillgänglig för fler skolor, lärare och elever runt om i världen och vi är mycket glada över att samarbeta med Epson, med sina ledande produkter inom projektorer, som ett steg mot att realisera detta mål.

SMART Notebook programvarulicenser kommer att finnas tillgängliga att köpa med Epsons interaktiva
projektorer från 1 februari 2015 inom EMEA. SMART Notebook programvarulicenser kommer att
finnas tillgängliga för befintliga Epson kunder genom återförsäljare av såväl Epson som SMART. För mer information, besök www.epson.se/utbildning.
 

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 594 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 583 miljoner EUR under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu