Epson och Mercedes AMG Petronas Motorsport skapar världens första självlysande depåstopp

Epson förnyar depåstopp för Formula 1™

15 september 2017 Epson ser fram emot det ikoniska nattloppet Singapore Grand Prix genom att göra ett nytt och spännande utseende på bil- och depåstopp för Formula 1™. Den ambitiösa planen att skapa vad som anses vara världens första självlysande depåstopp kombinerade Epsons marknadsledande produkter med föraren Lewis Hamiltons talang, regerande mästare i formel One™ World Constructors Championship, Mercedes AMG Petronas Motorsport och trefaldig världsmästare.

Epson började med att förvandla Mercedes-AMG Petronas racerbil från dess normala utseende till ett självlysande mästerverk. En skrivare från SureColor SC-S-serien gjorde det möjligt för designteamet på Mercedes AMG Petronas Motorsport att förvandla 2016 års världsmästardräkt genom att skriva ut lysande material som lindades runt bilen och självlysande versioner av bilens ikoniska varumärke. Lamporna stängdes sedan av och personalen slutförde världens första självlysande depåstopp. Teamet som hade på sig lysande overaller och utrustning genomförde flera snabba däckbyten.

Effekten förbättrades av Epsons bästsäljare EB-L25000U, världens första och ljusstarkaste 3LCD-laserprojektor med 25 000 lumen plus 4K-förbättring, som är utformad för en dynamisk och effektfull produktion¹.

Konceptet utformades för att uppmuntra formel 1-fans till att uppleva depostoppen på ett helt nytt sätt, samtidigt som de på ett fängslande sätt visar ledarskapet inom global teknik för både Epson och Mercedes AMG Petronas Motorsport.

Tävlingskalendern för år 2017 visar att mästerskapet går av stapeln i Singapore, där Mercedes AMG Petronas Motorsport kommer att slå samman sina bästa mästerskapsvinnare på detta ikoniska ”F1 nattlopp”. Med över 1 600 lampor som lyser upp det berömda stadsloppet fyra gånger ljusstarkare än de flesta fotbollsarenor är detta en händelser som fansen välkomnar. För att fira detta nattlopp kommer det självlysande innehållet att släppas på Epsons och Mercedes AMG Petronas kanaler under helgen för Singapore GP-loppet (15-17 september 2017).

Det självlysande depåstoppet är en del av ett antal innovativa aktiveringsåtgärder mellan Epson och Mercedes AMG Petronas, som omfattar förra årets #LewisGetsInked-kampanj och 2017 Lewis Hamilton F1-bläckbehållarutmaning ( https://www.epson.co.uk/lewisgetsinked).

En video med självlysande och annat innehåll kommer att släppas på Epsons kanaler inom kort.

Ian Cameron, VD för varumärke och kommunikation på Epson säger: ”Vårt samarbete med Mercedes AMG Petronas Motorsport har alltid fokuserat på att arbeta tillsammans och med en gemensam strävan efter innovation och prestanda inom våra respektive branscher. Det självlysande depåstoppet är både banbrytande och spännande. Det visar perfekt hur anpassningsbara och praktiska våra produkter är i de mest ovanliga och slående miljöer. Vi är mycket nöjda med resultaten."

Victoria Vowles, marknadsdirektör på Mercedes AMG Petronas Motorsport, SA, säger: ”det är alltid ett nöje att arbeta med Epson för att skapa dessa innovativa och framtidsinriktade koncept. Epsons användning av avancerad teknik för att leverera prestanda anpassas perfekt till det som vi strävar efter att uppnå i Formel 1. Depåstopp är en väletablerad funktion i Formel 1-upplevelsen, så det har varit mycket spännande att arbeta med Epson och deras banbrytande produkter för att ge ett nytt perspektiv på denna process”.

Se till din lokala Epson-webbplats för mer information om SureColor SC-S-serien, EB-L25000U och andra Epson-produkter. http://global.epson.com/web_sites.html

Notera att produktnamn och tillgänglighet varierar efter region.

1. Enligt en undersökning av Seiko Epson (i augusti 2016)

 

–Slut–