Epson har utsetts till en av världens 100 främsta globala innovatörer för sjätte året i rad

Inlämnade patentansökningar spelade en viktig roll

Epson har utsetts till en av världens 100 främsta globala innovatörer för sjätte året i rad

Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, "Epson") fanns med bland 2016 års 100 främsta globala innovatörer som presenterades av Philadelphia-baserade Clarivate Analytics, tidigare Thomson Reuters verksamhet för intellektuell egendom och vetenskap. Epson har funnits med på listan varje år sedan starten 2011.

För att fira händelsen överräckte Hirofumi Hino från Clarivate Analytics kontor i Japan en pokal till Toshiya Takahata, direktör och administrativ chef för Epsons avdelning för immateriell egendom

Anledningar till valet (enligt Clarivate Analytics)

Metodiken bakom de 100 främsta globala innovatörerna analyserar patent sett till fyra övergripande kriterier (volym, framgång, globalisering och påverkan). Epsons inkludering på listan är ett resultat främst av företagets framgångar, en parameter som anger förhållandet mellan beviljade patent och antalet registrerade ansökningar.

Immateriell egendom hos Epson

Epson registrerar cirka 4 000 patentansökningar per år. Företaget innehar och underhåller cirka 50 000 patent globalt, och samarbetar konstant med patentorgan i 20 länder eller mer. I patentrankingen för räkenskapsåret 2015 rankades Epson på sjunde plats i Japan för antalet tilldelade patent, plats 16 i USA och plats 15 i Kina (bland utländska företag). Epson har IP-funktioner i världsklass och är marknadsledande inom patentkvantitet och -kvalitet i produktkategorier som exempelvis bläckstråleskrivare och projektorer.

 

Kommentarer från Toshiya Takahata, direktör och administrativ chef för Epsons immateriella egendomsdivision

"Jag är mycket glad och stolt över att Epson återigen har hedrats med en plats på Topp 100-listan över globala innovatörer. Epsons verksamhets- och immateriella egendomsstrategier är nära kopplade till varandra i företagsvisionen Epson 25. Förvärvet av högkvalitativa patent som bidrar till vår verksamhet är av hög prioritet för oss. Jag tror att Clarivate Analytics kunde se och förstå vad vi har gjort, och att det är orsaken till att vi återigen finns med på Topp 100-listan över globala innovatörer. Immateriell egendom utökar möjligheterna för såväl Epsons nuvarande verksamheter som våra framtida. Avdelningen för immateriell egendom kommer att fortsätta att samarbeta med forsknings och utvecklingsavdelningarna med syfte att uppnå Epsons mål: att bli ett verkligt oumbärligt företag genom att skapa produkter och tjänster som hjälper till att förbättra världen."

De 100 främsta globala innovatörerna

Clarivate Analytics analyserar immateriell egendom och patenttrender baserat på egna data för att fastställa världens mest innovativa företag och myndigheter. Analysen omfattar fyra huvudsakliga kriterier: volym, framgång, globalisering och påverkan. Sedan starten 2011 befinner sig listan över de 100 främsta globala innovatörerna sig nu på sitt sjätte år.

För mer information, se Clarivate Analytics pressmeddelande.
http://news.clarivate.com/2017-01-10-Clarivate-Analytics-Names-2016-Top-100-Global-Innovators

Klicka på länken nedan för mer information om Epsons immateriella egendomsaktiviteter.
http://global.epson.com/innovation/intellectual_property/