Epson lanserar världens minsta 3LCD-laserprojektor*

Njut av flexibilitet och förstklassig design med Epsons bärbara laserprojektor

Epson lanserar världens minsta 3LCD-laserprojektor*

EF-100B

Epsons första bärbara laserprojektor har utformats för att vara så flexibel som möjligt för hemanvändare i både användbarhet och design. EF-100W/B är Epsons minsta laserprojektor 1, med ett mått på endast 23 cm på den längsta sidan, och är tillgänglig från och med juni.

EF-100W/B tillhandahåller Epsons ljusstarka, livfulla och hållbara laserteknik i ett kompakt och lätt chassi med svart eller vit kåpa.

Genom att använda en laserljuskälla och lokalisera ventilerna och strömingången på sidan har ingenjörerna på Epson utvecklat en projektor som är kompakt och kan placeras och projicera i valfri riktning. Detta ger användarna flexibiliteten att kunna projicera på en vägg, ett tak eller ett golv. Den har också förmågan att projicera upp till 150 tum, vilket är idealiskt för att visa innehåll i megaformat. Även i dagsljus ger laserljuskällan en ljus och livfull bild – man behöver inte släcka ljuset, dra för fönstren eller ens använda en projektionsyta. Det går även att undvika ostadiga och förvrängda bilder genom att använda funktionen för automatisk bildjustering.

Laserljuskällan är underhållsfri och håller länge – upp till 20 000 timmar. Detta ger bra valuta för pengarna eftersom projektorn kan användas varje dag i tio år 2.

Utöver det bärbara utförandet kan EF-100W/B göras i ordning enkelt och snabbt. Användare kan starta välkomstguiden för att lära sig hur man installerar projektorn och upptäcka dess viktiga funktioner. Fjärrkontrollen gör det enkelt att manövrera det användarvänliga gränssnittet.

Det är enkelt att komma åt innehåll från en telefon, surfplatta, DVD-spelare, spelkonsol eller bärbar dator genom att ansluta en kabel till HDMI-porten. Strömmande innehåll är heller inga problem – enheter som Amazon Fire TV, Google Chromecast, Roku och Apple TV kan anslutas på baksidan.

Plug and play-designen inbegriper även flexibla ljudalternativ: inbyggda högtalare, Bluetooth-anslutning för soundbar eller hörlursuttag. Det finns även ett ljudläge som anpassar sig efter det innehåll som visas.

EF-100W/B har utformats för stilmedvetna användare. Den vita EF-100W har silveraccenter, medan den svarta EF-100B har en kantlist i koppar. Båda modeller har rundade hörn, ett fåtal knappar och en taktil, läderliknande finish.

Amy Ng, produktchef på Epson Europe, säger: ”Den här projektorn tillför vår portfölj något annorlunda. Den är elegant, har massor av bra funktioner för hemanvändare, är kompakt och hållbar samt inrymmer en högkvalitativ laserljuskälla.

Dessutom är vi övertygade om att projektorn har potentialen att slå sig in på småföretagsmarknaden, då den kan användas av försäljare som håller presentationer, yrkesfotografer och designer som visar upp sina portföljer på plats samt butiksägare i t.ex. skönhetssalonger som är i behov av prisvärda och kreativa digitala skyltningslösningar.”

EF-100W/B är tillgänglig från och med juni 2019.

Viktiga funktioner:
• Elegant finish (EF-100W vit och silver/EF-100B svart och koppar)
• Kompakt (BxLxH/mm: 210x227x88)
• Lätt (2,7 kg)
• Hållbar och högkvalitativ laserljuskälla (20 000 timmar/12 000 timmar 2)
• Livfulla och realistiska bilder även i dagsljus (3LCD-teknik, 2 000 lm, 2 500 000:1 dynamisk kontrast)
• Stor projektionsyta (upp till 150 tum)
• HD-upplösning
• Projicera på nästan alla ytor och i alla riktningar (laserljuskälla, ventiler och ströminttag på sidan)
• Enkel installation (välkomstguide, fjärrkontroll)
• Automatisk bildjustering (keystone-korrigering vertikalt +/- 45, horisontellt +/- 40)
• Enkelt att strömma innehåll (1x HDMI 2.0, 1x USB)
• Enkla ljudalternativ (inbyggd högtalare på 5 watt, Bluetooth-anslutning, hörlursuttag)
• Tyst fläkt (26 dB/29 dB)

1.Undersökning utförd av Futuresource Consulting Limited, för 3LCD-laserprojektorer med mer än 500 lm i ljusstyrka, per den 15 maj 2019
2. Baserat på användning under fem timmar varje dag med projektorn i miljöläge.