Epson lanserar tre nya fotoskrivare med WiFi och sex färger

Epson lanserar tre nya fotoskrivare med WiFi och sex färger

Fotoentusiaster kan skriva ut foton av hög kvalitet på 10 sekunder[1], enkel Wi-Fi-inställning[2],
utskrift från smarta enheter och pekskärmskontroll


Epson presenterar tre nya skrivare med sex färger i fotoserien "Expression". Alla tre är utformade för fotoälskare som vill ha en avancerad skrivare för hela hushållet. Den nya Expression Photo-serien, alla med Wi-Fi-anslutning, är utformad för att framställa foton på 10 sekunder av överlägsen kvalitet som håller länge1och innehåller mobilutskriftsalternativ, flera pappersfack, skanning, dubbel utskrift och pekskärmskontroll[3].

Expression Photo (XP-860, XP-760 och XP-55) har alla Wi-Fi-anslutning och använder separat Epson Claria Photo HD-bläck vilket är perfekt för fotoentusiasten som vill skriva ut foton med överlägsen kvalitet som håller i upp till 300 år när bilderna skrivs ut på fotopapper från Epson och förvaras i ett fotoalbum[4]. Foton kan skrivas ut på fotopapper, tjocka kort och CD/DVD-skivor och dokument kan skrivas ut dubbelsidigt av alla modeller. Alla tre skrivare har en utskriftshastighet enligt ISO på 9,5 sidor per minut för svart och 9 sidor per minut för färg[5].

Vadim Couthon, Epsons Sverigechef, säger:

"Eftersom de flesta bilder nuförtiden tas med en smartphone eller surfplatta finns det en stor efterfrågan på Wi-Fi-skrivare som kan producera högkvalitativa foton utan dator. Men en modern skrivare måste göra mer än så. XP-860, XP-760 och enfunktionsskrivaren XP-55 utmärker sig alla med fotografier och är samtidigt lika skickliga med dokument och kreativa utskrifter.”

Allt-i-ett-skrivarna XP-760 och XP-860 har även en skanner, 10,9 cm LCD-skärm, kontrollpanel och utmatningsfack som automatiskt öppnas och stängs och Wi-Fi Direct som skapar en hotspot som mobila enheter kan ansluta till. Skriv ut direkt från ett minneskort eller en kamera med trådlös PictBridge-kompabilitet. XP-860 inkluderar också en dubbel automatisk dokumentmatare och funktioner för fax, medan XP-760 har automatiskt strömtillslag - bara skicka ett utskriftsjobb till skrivaren för att sätta på den igen. XP-760 kan skanna i 2400 dpi, medan XP-860 ökar den upplösningen till 4800 dpi.

Alla tre Expression Photo -produkter har Epson Connect som ger möjlighet att skriva ut varifrån som helst i världen bara genom att skicka foton och dokument via e-post till skrivaren, eller via en drivrutin för fjärrutskrift. Epson Connect innehåller även appen Epson iPrint för enkel utskrift med Wi-Fi från smartphones eller surfplattor. Du kan även skriva ut foton direkt från Facebook med appen Epson Creative Print[6], eller direkt från mobila enheter tack vare dess kompabilitet med Apple AirPrint[7] och Google Cloud Print. Automatisk inställning av Wi-Fi gör det enkelt att ansluta dessa skrivare till ett trådlöst nätverk2.

Expression Photo XP-860 och Expression Photo XP-760 finns tillgängliga från september med ett rekommenderat cirkapris på 2695 kronor och 1995 kronor inklusive moms. Expression Photo XP-55 finns tillgänglig från november med ett rekommenderat cirkapris på 1595 kronor inklusive moms.

Viktiga funktioner:
- Skriv ut foton på 10 sekunder1
- Wi-Fi och Wi-Fi Direct
- Claria Photo HD-bläck
- Matning för specialmedia på baksidan för extra tjocka kort och fotopapper
- Epson Connect, iPrint och Creative Print6
- Apple AirPrint7 och Google Cloud Print
- Skanna i 2400dpi (XP-760) och 4800dpi (XP-860)
- Dubbelsidig automatisk dokumentmatare (XP-860)
- Dubbelsidiga utskrifter med alla modeller
- Utskrift på CD/DVD
- Trådlös PictBridge
- Kontrollpanel och utmatningsfack som automatiskt öppnas och stängs (XP-760 och XP-860
- Automatisk Wi-Fi-installation7


[1] För testförhållanden besök www.epson.eu/testing
[2] Automatisk inställning kompatibel med Windows 8, Windows 7, Windows Vista och Mac OS. Windows XP-användare behöver en USB-kabel (medföljer inte) vid första Wi-Fi-inställningen.
[3] Alla funktioner är inte tillgängliga på alla modeller
[4] Bedömningen av utskrifternas hållbarhet baseras på accelererade tester av utskrifter på specialmedia vilka förvaras i arkivmappar i album. Den faktiska utskriftsstabiliteten varierar beroende på utskriftsmaterialet, den utskrivna bilden, visningsförhållandena, ljusstyrkan, luftfuktigheten och andra omgivande förhållanden. Epson garanterar inte lång hållbarhet för utskrifterna.
[5] Bestäms i enlighet med ISO/IEC 24734 som visar genomsnittlig ESAT i kontorskategoritestet för standard-simplex A4. Mer information finns på www.epson.eu/testing
[6] Epson iPrint och Epson Creative Print kräver trådlös anslutning och Epsons utskriftsappar. Email print kräver internetuppkoppling. Mer information och en lista över språk och enheter som stöds finns på www.epson.se/connect
[7] Skrivare med AirPrint fungerar tillsammans med iPad (alla modeller), iPhone (3GS eller senare) och iPod Touch (3:e generationen eller senare) med den senaste versionen av iOS.

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 594 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 583 miljoner EUR under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu