Epson lanserar sitt första överföringspapper för färgsublimering

DS Transfer Production Paper är ett komplement till Epsons SureColor-skrivare och UltraChrome DS-bläck för modetillämpningar och utskrifter på textilier

Epson lanserar DS Transfer Production Paper, företagets första färgsublimeringsmaterial. Detta unika papper är optimerat för Epsons sortiment med SureColor SC-F-bläckstråleskrivare och UltraChrome DS-bläck. Det är framtaget enkom för tillverkning av stora volymer av textilier för modetillämpningar och grafik på textilier.

DS Transfer Production Paper är lätt (75 g/m2), torkar fort och blir inte vågigt i fuktigt tillstånd. Den stora mängden bläck som kan överföras till textila substrat, även vid höga volymer, gör att bläcket används effektivt, och detta ger skarpa bilder med hög kvalitet och verkligt levande färger. Den höga dimensionsstabiliteten hos DS Transfer Production Paper vid utskriften och bläcköverföringen innebär att papperet är enkelt att hantera och minskar det potentiella slöseriet med papper, bläck och textilier, samtidigt som produktionen maximeras.

Fabien Nicol, senior product manager på Epson Europe, säger: ”Vårt första överföringspapper ger användarna fullkomlig trygghet. Det är en komplett lösning som består av skrivare, bläck och medier från Epson som har optimerats för varandra för bästa möjliga kvalitet och prestanda för textila tillämpningar.”

DS Transfer Production Paper kommer ut i handeln i april 2014 och är kompatibelt med färgsublimeringsskrivarna i SureColor SC-F-sortimentet. Det finns i två stora rullstorlekar: 1,08 × 152 m och 1,62 × 175 m.

Viktiga funktioner:

Designat för modetillämpningar och tryck på textilier

Dimensionsstabilt

Lätt (75 g/m2) och snabbtorkande utan att bli vågigt i fuktigt tillstånd

Hög bläcköverföring till substratet

Ger alltid skarpa bilder med hög kvalitet i levande färger

Lätt att hantera

Ger minsta möjliga slöseri med papper, bläck och textilier för kostnadseffektivast möjliga produktion

Optimerad för färgsublimeringsskrivarna Epson SureColor SC-F6000, SC-F7000 och SC-F7100

Kompatibelt med Epson UltraChrome DS-bläck

Tillgänglig i två rullstorlekar

 

Meddelande till redaktören

Om Epson

Epson är ett ledande globalt företag vars produktsortiment omfattar allt från bläckstråleskrivare och skrivarsystem, 3LCD-projektorer och industriroboter till sensorer och andra mikroenheter. Epson strävar efter att överträffa den vision som kunder över hela världen har och tillhandahåller kundvärde utifrån kompakt och energisnål teknik med hög precision för både hem och företag samt handel och industri.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 73 000 anställda i 94 företag världen över. Epson är stolt över sina fortgående satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom. http://global.epson.com

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 655 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 540 miljoner EUR under räkenskapsåret 2012. http://www.epson.eu

Miljövision 2050

http://eco.epson.com