Epson lanserar sina första foto- och provtrycksskrivare med 12 färger

Storformatsskrivarna SureColor SC-P7500 och SC-P9500 ger enastående kvalitet och mångsidighet i många olika användningsområden

Epson lanserar sina första foto- och provtrycksskrivare med 12 färger

1 stOktober 2019– Epson har presenterat sina första storformatsskrivare med 12 färger och erbjuder den bredaste färgskalan någonsin med 99% Pantone-täckning 1. SureColor SC-P7500 (24 tum) och SC-P9500 (44 tum) är idealiska för konstnärer och fotografer då de erbjuder tillförlitlig reproduktion av professionella provtryck och produktion av stora utskritsvolymer. De två storformatsskrivarna kompletteras av Epsons nyligen utvecklade UltraChrome Pro12-bläckset, med K3-teknik som skriver ut med båda de svarta bläckpatronerna samtidigt och innehåller orange, grön och violett, vilket ger användaren en imponerande färgåtergivning.

De två modellerna i P-serien har tagits fram för en rad olika användningsområden, exempelvis:

Professionella fotografer och fine-art produktionsom kräver den högsta utskriftskvaliteten för att göra konsten mer marknadsmässig för den kräsna köparen. Förutom bläcksetet med 12 färger kan Epsons avancerat utformade skrivhuvuden använda upp till 800 munstycken för varje färg för att producera korrekt punktplacering och eliminera tryckfel. De kombinerar höghastighetsproduktion med kvalitet tack vare μTFP12-skrivhuvudet med 300dpi-upplösning och 12 kanaler. Bilderna drar även nytta av fina gradationer och exakt texturreproduktion. Djupare svärta uppnås genom en svart overcoating-teknik vilket gör utskrivna bilder ännu mer slående och dramatiska. SC-P7500 (24 tum) och SCP9500 (44 tum) har stöd för fine-artpapper, canvas, fotopapper och mycket mer för dem som värdesätter sann kreativ frihet och behöver skriva ut på en mängd olika medier.

För utskrift av förpackningar och förprovtryckdär precisionen är viktig har Epson höjt branschstandarden för provtryck.  Med tekniker för färgmätning, kontroll och korrigering kan användarna arbeta mer effektivt och med större förtroende. En valfri SpectroProofer med fotospektrometer leder till snabbare och mer exakt färgmätning och gör den inbyggda färgkontrollen för provtryck är helt automatiserad. Kort sagt, resultaten är osvikligt förutsägbara.

Marc Boehmer, produktchef Pro Photo/Printer, Epson Europe, säger: ”Om vi vill producera produkter som verkligen är nyskapande måste vi lyssna på vad våra kunder verkligen behöver och vad de inte behöver. Detta gör det möjligt för oss att skapa skrivare utan onödig teknik – och fokusera på det som är viktigast för dem som använder dem, varje dag. Med detta i åtanke tror jag att vi har uppnått något speciellt som ger våra användare större kreativ frihet och nya potentiella affärsmöjligheter.” Han tillade: ”Att kunna erbjuda fotoskrivare med 12 färger är en helt ny möjlighet för oss på Epson. Detta kompletteras ytterligare av imponerande hastighet, utskriftskvalitet och ett användarvänligt gränssnitt. Allt är utformat för att fungera perfekt tillsammans då vi erbjuder en komplett lösning med skrivare, bläck, underlag, programvara och support.”

SureColor SC-P7500 och SC-P9500 kommer att finnas tillgängliga från och med december 2019.

1. PANTONE® tillhör Pantone LLC. 99 % täckning av PANTONE FORMULA GUIDE för bestruket papper, baserat på Epsons Proofing Paper White Semi-Matte utskrivet med Epsons skrivardrivrutin på 2 400 x 1 200 dpi och originalbläck från Epson. PANTONE®-täckningen kan variera vid utskrift i andra förhållanden.