Epson lanserar sin ProAV-installationslaserprojektor med 30 000 ANSI lumen på ISE 2019

Besök visuellt spektakulära "EpsonVortex" och nya AV-lösningar för skyltning, företag och underhållning på monter H90 i Hall 1.

Epson lanserar sin ProAV-installationslaserprojektor med 30 000 ANSI lumen på ISE 2019

5 februari 2019 –Under öppningsdagen på ISE 2019 kommer Epson att presentera sin nya laserprojektor med 30 000 ANSI lumen (EB-L30000U) före dess officiella lansering 2020. Denna avancerade installationslaserprojektor riktar sig till hyr- och evenemangsföretag, servicemarknaden samt besöksattraktioner.

Epson kommer att avslöja sitt senaste sortiment av kompakta, fit and forget-installationslaserprojektorer, EB-L1075U, EB-L1070U och EB-L1050U. Dessa är Epsons mest prisvärda och mångsidiga installationsprojektorer som erbjuder 4K-förbättring och stöd för utbytbara linser. Designade för stora lokaler: I allt från besökarattraktioner till föreläsningssalar, museer till konferensrum framställer de ljusa (upp till 7 000 ANSI lumen), detaljerade, livfulla och kraftfulla bilder. Minimalistisk, diskret design och tystare fläkt ser till att de passar sömlöst i en mängd olika miljöer.

På ISE introduceras även EB-U50, en elegant och tålig skyltningsprojektor med en låg total ägandekostnad (TCO).  EB-U50 har utformats i syfte att fängsla en publik genom att belysa och projicera på praktiskt taget alla ytor samt att vara utrymmesvänlig och diskret. Den kan användas som en projektor eller spotlight och är perfekt för butiksskyltning, utställningslokaler inom detaljhandel, dynamiskt eller empiriskt innehåll för digital konst, kommersiell skyltning, dekor, utbildning eller företagspresentationer.

#EpsonVortex är årets fantastiska, uppdaterade 360-graders ”kinetiska portal”-besökarupplevelse. Den för dig inte bara in i hjärtat av upplevelsen, den gör dig till en del av installationen. Varje resa genom EpsonVortex är unik. Epson har installerat 16 dubbelstaplade EB-L1755U-laserprojektorer med ELPLU03-linser och ett anpassat 4D-soundtrack med ljud i flera kanaler. Besökarna kommer att bli en del av denna unika installation, detta eftersom varje person som går igenom portalen mappas med hjälp av en lasermatris med realtidsgrafik som skapar en föränderlig upplevelse som svarar på en persons samtliga rörelser.

Neil Colquhoun, Vice VD - CISMEA och professionell skyltning på Epson i Europa, säger: ”Detta är vårt starkaste AV-sortiment till dags dato, från toppskiktet med EB-L30000U på 30 000 ANSI lumen till den nya, kompakta skyltningsprojektorn EB-U50. Vi har kompletterat vår imponerande sortiment av installationsprojektorer i syfte att uppfylla kraven i även de mest krävande miljöer, och vi ser fram emot att få visa dem på ISE."

Ytterligare höjdpunkter i montern inkluderar en demonstration av Storbritanniens nationalteater av företagets nyligen smarta transkriptionsglasögon utformade för personer med nedsatt hörsel. De smarta transkriptionsglasögonen använder Epsons smarta Moverio-glasögon med augmented reality i syfte att erbjuda teaterbesökare synkroniserade transkriptioner av dialogen i realtid direkt på glasögonlinserna. Det innebär att personer nmed nedsatt hörsel nu kan följa det som händer utan att ta blicken från scenen.  

”Augmented reality har börjat bli vuxen, och många tillämpningar tar nu steget från råkoncept till bred implementering. Vårt arbete med nationalteatern är ett fantastiskt exempel som visar hur smarta glasögon kan hjälpa personer med nedsatt hörsel och göra teatern mer tillgänglig. Detta är en av många användbara tillämpningar inom ett stort antal sektorer, allt från detaljhandel, sjukvård och utbildning till reparation och underhåll, underhållning, museer och besökarattraktioner”, säger Valerie Riffaud Cangelosi, Head of New Market Development – Epson EMEA.

Du kan uppleva det senaste inom Epsons projektionsteknik i Monter H90, Hall 1på ISE 2019. Använd #EpsonISE19för att delta i diskussionen.