Epson lanserar sin första 3LCD-laserinstallationsprojektor med 4K samt en ny, kompakt WUXGA-modell med 20 000 ANSI lumen

De nya laserlösningarna erbjuder fit-and-forget-driftsäkerhet och kan använda aktuella 4K-kompatibla linser från Epson för enkel integrering

Epson lanserar sin första 3LCD-laserinstallationsprojektor med 4K samt en ny, kompakt WUXGA-modell med 20 000 ANSI lumen

6 februari 2018 –Epson har presenterat två nya 3LCD-laserinstallationsprojektorer, inklusive EB-L12000Q, branschens första 3LCD-projektor¹ med 12 000 ANSI lumen och inbyggt 4K, samt EB-L20000U, Epsons första modell i den populära kategorin för WUXGA-installationsprojektorer med 20 000 ANSI lumen. Dessa projektorer har utformats för att utöka Epsons sortiment inom uthyrningssektorn för toppmoderna AV-produkter, och är avsedda för användning i samband med evenemang, på festivaler, besökarattraktioner, mässor, i stora hörsalar och köpcentrum, samt för företags- och utbildningssyften.

EB-L12000Q och EB-L2000U delar samma hölje – en lätt, kompakt design som gör dem enkla att integrera med befintlig infrastruktur. Båda modeller är också kompatibla med samma 4K-kompatibla linser som används av projektorerna i Epsons EB-L1000-serie - införandet av 4K i dina installationer medför alltså ingen merkostnad för linsbyten. Båda modeller stöder även HDR via både PQ och HLG.

Installationen underlättas inte bara genom det kompakta höljet utan också genom en design som gör att dessa projektorer kan installeras i och projicera ur valfri vinkel, inklusive stående. En inbyggd kamera möjliggör diagnostik och konfiguration på distans och kan användas tillsammans med Epsons nya programvara Professional Projector Tool för att konfigurera installationer med flera enheter, samt utnyttja avancerade tekniker såsom edge blending och projiceringsmappning. Dessutom ger utbytbara gränssnittskort en större flexibilitet och framtidssäkring för ännu inte släppta gränssnitts- och överföringsstandarder.

Tack vare sin förseglade design och hållbara teknik med oorganiska fosforhjul erbjuder dessa nya projektormodeller en enastående fit-and-forget-driftsäkerhet. Detta tillsammans med Epsons femåriga 20 000-timmarsgaranti samt avsaknaden av behov att byta lampor gör att de med trygghet kan placeras även på svåråtkomliga platser.

Magnus Hultquist, Business Account Manager VI, säger: ”Steget över till 4K är viktigt för Epson, och därför ville vi se till att ta det på rätt sätt. Det tror jag att vi har uppnått med EB-L12000Q eftersom den inte bara erbjuder fantastisk upplösning utan även en massa funktioner som uthyrnings- och installationssektorn har efterfrågat, till exempel bakåtkompatibilitet för linser och utbytbara gränssnittskort. EB-L20000U är lika viktig för oss eftersom den är vår första produkt i den konkurrensintensiva kategorin för WUXGA-maskiner med 20K. Den har samma funktioner som sin 4K-kollega, vilket gör den enkel att integrera i befintliga installationer.”

EB-L20000U finns tillgänglig från november 2018, medan EB-L12000Q kommer att vara tillgänglig från januari 2019.

Viktiga funktionerEB-L20000UEB-L12000Q
Ljusstyrka20 000 ANSI lumen12 000 ANSI lumen
NormalupplösningWUXGA4K
Normalt kontrastförhållande2 500:11 200:1
Kompatibel med Epsons Projector Professional Tool-programvara
Inbyggd kamera med hög upplösning för diagnostik och konfigurering
Ny zoomlins för korta avstånd
Automatisk geometrianslutning och edge blending
Utbytbara gränssnittskort för mångsidig installation
Stöder HDR (både PQ och HLG)
Flexibla anslutningsalternativ inklusive HDBaseT, HDMI, DVI och komponent
Enkel 360-gradersinstallation och projicering ur valfri vinkel
Kompatibel med 12G-SDI-ingång -
Kompatibel med BarcoLink
BT.709- och naturliga färglägen
Förseglad optisk enhet som skyddar mot damm och rök
1. Per oktober 2017.