Epson lanserar sin första 3LCD-installationslaserprojektor med 4K-upplösning på ISE 2018

Ett flertal nya produkter inom de professionella AV-, företags- och skyltningssektorerna kommer också att presenteras under mässans första dag

Epson lanserar sin första 3LCD-installationslaserprojektor med 4K-upplösning på ISE 2018

6 februari 2018 – Under öppningsdagen på ISE 2018 presenterade Epson sin första projektor med inbyggt 4K. EB-L12000Q är en kraftfull 3LCD-laserprojektor med 12 000 ANSI lumen utformad för bland annat avancerade uthyrnings- och fasta installationer på evenemang, festivaler, besökarattraktioner och mässor samt i stora hörsalar och köpcentrum. För en maximal mångsidighet kan projektorn använda samma 4K-kompatibla linser som Epsons projektorer i EB-L1000-serien.

Projektorn lanseras tillsammans med en systermodell, EB-L20000U, Epsons första maskin i den populära kompakta WUXGA-kategorin med 20 000 ANSI lumen. Båda modeller har samma hölje som utformats för att passa in i rörformiga stålramar av branschstandard, vilket gör dem enkla att bygga in i befintlig infrastruktur. De erbjuder också en fit-and-forget-driftsäkerhet samt enkel installation och projicering oavsett vinkel, inklusive stående.

Under mässans första dag presenterades även EV-100, en för Epson ny typ av projektor som utökar företagets närvaro inom skyltnings- och belysningssektorn. Dess eleganta och tysta design, som har skapats för att smälta in i bakgrunden, gör att EV-100 med sina 2 000 ANSI lumen kan användas som både projektor och spotlight, och gör den dessutom perfekt för särskilt utformade visuella miljöer som exempelvis utställningslokaler för detaljhandel, skyltfönster, museiutställningar och gallerievenemang, där maximal visuell renhet är nyckeln. Den kan användas för att tillhandahålla information, spela upp video, visa rörliga mönster eller till och med projicera kartbilder på små objekt.

Som ett komplement till det nya projektorsortimentet som presenterades på ISE 2018 lanserar Epson också ett antal nya 3LCD-laserprojektorer utformade för konferensrum, skolor och besökarattraktioner. EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U och EB-L400U är avsedda att ersätta befintliga, lampbaserade projektorer i miljöer som kräver lösningar med 4 500-6 000 ANSI lumen och erbjuder en mängd olika funktioner, från grundläggande modeller på ingångsnivå till mer avancerade modeller som erbjuder funktioner som till exempel HDBaseT-anslutning och bildspegling.

Epson kommer dessutom att presentera den nya programvaran Professional Projector Tool. Detta verktyg fungerar tillsammans med Epsons installationslaserprojektorer och gör det snabbt och enkelt att implementera flera projektorinstallationer och utnyttja teknik som exempelvis sömlöst integrerade bilder (edge blending) och projiceringsmappning.

Modeller från samtliga våra nya projektorserier kommer att finnas med på ISE, inklusive EB-L12000Q- och EB-L20000U enheter, samt även projektorer i EV-100-, EB-L610U-, EB-L700U- och EB-L1000-serierna i verkliga användningsscenarier. Vi kommer även att lansera vår mest dramatiska projiceringskopplade grafik hittills, en teknik som använder sömlöst integrerade (edge blended) bilder från flera EB-L25000U-projektorer för att ge liv åt en unikt färgstark och förtrollande berättelse.

Magnus Hultquist, Business Account Manager, VI, på Epson i Sverige säger: ”Att presentera vår första projektor med 25 000 ANSI lumen för två år sedan var ett mycket stort ögonblick för Epson, men att få presentera vår första projektor med 4K-kapacitet på ISE 2018 kan överträffa till och med det. EB-L12000Q är ett enastående tekniskt mästerverk som innebär att Epson tar steget in i en helt ny värld av knivskarp upplösning. Den ingår i vårt starkaste professionella AV-sortiment hittills, med en ny kompakt 20k-modell, innovativa skyltnings- och konferensrumslösningar samt Epson-programvara som gör avancerad projektionsteknik direkt tillgänglig för användaren."

Du kan uppleva det senaste inom Epsons projektionsteknik i monter H90, hall 1 på ISE 2018.