Epson lanserar ny skrivare för provtryck, fotografi och konstreproduktion

Epson lanserar nu SureColor SC-P5000 som är en 17-tums skrivare designad för provtryck, konst och foton med enastående färgprecision.

Epson lanserar ny skrivare för provtryck, fotografi och konstreproduktion

Epson lanserar nu SureColor SC-P5000 som är en 17-tums skrivare designad för provtryck, konst och foton med enastående färgprecision. SC-P5000 kan fås med en violett eller ljus-ljus-svart bläckuppsättning och uppnår en nästan perfekt färgmatchning på upp till 99 % av Pantone Solid Color färgbibliotekpå bestruket papper1.

SureColor SC-P5000 har konstruerats för att ersätta den populära Stylus Pro 4900 och för att slutföra SureColor-sortimentet med HDX-bläck, som även omfattar SC-P7000 (24 tum) och SC-P9000 (44 tum). Den finns i två versioner, den ena med violett bläckuppsättning för provtryck, avsedd för annonsörer, tillverkare och designers som vill säkerställa korrekta förpackningstryck, marknadsföringsmaterial och logofärger. Den andra versionen har en ljus-ljus-svart bläckuppsättning och riktar sig till professionella fotografer och konstnärer som vill återskapa perfekta detaljer, färger och gråskala.

Richard Garp, Försäljningsansvarig inom Storformat för Epson i Sverige, säger "Det spelar ingen roll om användarna är produktdesigners, konstnärer eller fotografer. Alla vill ha samma sak – färgprecision. Med den nya SC-P5000 är färgerna så exakta att du kan skriva ut med fullt förtroende och veta att den exakta färgen som du vill ha, återskapas perfekt i den färdiga utskriften. Du behöver inte ens vara expert för att få dessa resultat – SC-P5000 är extremt enkel att installera och använda och ger en enastående tillförlitlighet. "

SC-P5000 har ett brett urval av nyutvecklade och förbättrade funktioner för att säkerställa daglig drift och minimera underhåll. Dessa inkluderar ett nytt hölje och tätningar för att begränsa dammintrång, en förbättrad automatisk funktion för munstyckeskontroll samt en guidad rengöringsprocedur.

SC-P5000 använder Epsons senaste bläckteknik som ger hållbara utskrifter med hög upplösning. Droppstorlek på 3,5 pikoliter och 2880x1440 dpi upplösning säkerställer skarpa, detaljerade resultat, samtidigt som Ultrachrome HDX-bläck ger kraftigt förbättrad ljusbeständighet.SC-P5000 passar sömlöst in i alla arbetsflöden för provtryck och kan förses med en SpectroProofer för automatisk kontroll av färgprovtryck. Skrivaren stöds av alla större RIP- och programvaruleverantörer.

SureColor SC-P5000 finns att köpa från och med januari 2017 i fyra varianter (violett eller ljus-ljus-svart, samt med eller utan SpectroProofer) och rekommenderade cirkapriser är €1.995 - €3.195 ex moms.

Viktiga funktioner:

 • Den första och enda 17-tums storformatsskrivaren med violett bläck för provtryck
 • Finns även i konfiguration med ljus-ljus-svart bläck1 för konstreproduktion och proffsfotografi
 • Båda varianter kan levereras med eller utan SpectroProofer
 • SpectroProofer har en inbyggd ILS30 spektrofotometer, vilket möjliggör ett automatisk arbetsflöde för provtryck som uppfyller den nya M1-standarden
 • Automatisk munstyckeskontroll (NVT) för att förhindra igentorkning
 • Förbättrad användargränssnitt med integrerade guider i LCD-panelen
 • Bläck med förbättrad ljusbeständighet ger ytterligare 15 års stabilitet2
 • Nytt gult bläck med annan sammansättning och högre partikelstorlek ger bättre ljusbeständighet
 • Nytt hölje, tätningar och antistatisk avtorkare för minskat dammintrång
 • Hög upplösning på 2880x1440 dpi
 • Timerrengöring (TCL) för att automatiserad rengöringsprocess
 • Statisk elektricitet på media och valsar förebyggs för att förhindra ränder på utskriften
 • Intern färgkalibrering (Ink Mark Sensor IMS) för att justera ljusstyrkan mellan olika modeller i EPSON SC-P-serien och för att förhindra ålders- och miljömässiga färgavvikelser
 • Enkla mediabyten mellan rull- och arkpapper
 • Enkel mediahantering med steg-för-steg-instruktioner på LCD-panelen
 • Kan skriva ut från papperskassett eller på rullpapper, enskilda ark eller konstpapper
 • Större volym på bläckpatron (200 ml) och mindre storlek på bläckdroppe (3,5 pl) än konkurrerande produkter
 • Upptar mindre plats än motsvarande skrivare

1. När du använder violett bläck. 98 % exakthet kan uppnås med hjälp av ljus-ljus-svart bläckuppsättning. Testade med hjälp av Epson White Semi-Matte Proofing Paper.

2. I jämförelse med Stylus Pro 4900 (60 år istället för 45).

Om Epson

Epson är ett globalt ledande teknikföretag med syfte att sammanföra människor, information och annat genom egenutvecklade effektiva och kompakta precisionstekniker. Med ett sortiment som omfattar såväl bläckstråleskrivare och digitala utskriftssystem som 3LCD-projektorer, smarta glasögon, sensorsystem och industrirobotar fokuserar företaget på att driva innovationer och att överträffa kundernas förväntningar inom bläckstråleskrivare, visuell kommunikation, bärbar teknik och robotteknik.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har nästan 72 000 anställda i 93 företag världen över. Epson är stolt över sina bidrag till de samhällen där man är verksam och sina kontinuerliga insatser för att minska miljöpåverkan.

http://global.epson.com/

Om Epson Europe

Epson Europa B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Epson Europe har 1 700 anställda och sålde för 1 551 miljoner euro under räkenskapsåret 2014. http://www.epson.se

Miljövision 2050

http://eco.epson.com/