Epson lanserar ny riktlinje för film- och fotoskanners

Epson lanserar ny riktlinje för film- och fotoskanners

Epson lanserar två enastående flatbäddsskanners för film och foto: Perfection V850 Pro och Perfection V800 Photo, för konvertering av kataloger och samlingar av fotofilm och utskrifter till digitala bilder med professionell kvalitet. Tack vare kvaliteten av deras optik, storleken av deras skanningsområde, deras mängd av stödda filmformat och avancerade alternativ för borttagning av damm och repor är de marknadsledande inom detta segment. Perfection V850 Pro och Perfection V800 Photo ger det bästa inom filmskanning av proffskvalitet, hastighet och produktivitet inom många olika positiva och negativa filmformat, inklusive 35mm filmremsa, 35mm remsa, mellanformat och 5x4 tum. Den funktionsrika Epson Perfection V850 Photo är den idealiska skannern för professionella fotografer och avancerade amatörer. Fotoentusiaster som vill skanna en stor samling film i olika format kommer att finna att Perfection V800 Photo tillhandahåller lättanvända funktioner med snabba, högupplösta resultat.

Perfection V850 Pro och Perfection V800 Photo kommer att visas för första gången i Europa på Photokina (monter B11, hall 2.2, 16-21 september 2014, Kölnmesse, Köln).

Epsons dual lens system levererar hög optisk upplösningsskanning av film (vid 6400 dpi) och foton (vid 4800 dpi), med automatiskt val av lämplig lins för optimal skanningskvalitet och -hastighet. Med en hög optisk densitet (4.0 Dmax) återger skannrarna ett brett antal toner med extremt hög precision, speciellt i originalens mörka områden.

De nyutvecklade filmhållarna är mer robusta och erbjuder en större kontroll i justering av filmhållarens höjd för att finjustera fokuspunkt och uppnå skarpare fokus. De nya filmhållarna inkluderar även en anti-Newton-ringplatta för att hålla originalen platta för förbättrad skanningskvalitet. V850 kommer med ett andra set för ökad produktivitet.

Båda modeller har Digital ICE-tekniken som automatiskt tar bort damm, hårstrån, repor, fingeravtryck och veck från filmer, diabilder och foton vilket sparar tid och möda av manuell retuschering. Digital ICE för film använder en avancerad kombination av ultrarött ljus och komplexa algoritmer för att upptäcka och avlägsna ytdefekter.

För hög produktivitet använder dessa nya skannrar Epsons ReadyScan LED-teknologi som ger en nästan omedelbar uppvärmningstid på mindre än en sekund, vilket betyder att användare kan börja skanna nästan omedelbart. Båda skannrar är ENERGY STAR-kvalificerade delvis tack vare den väldigt låga energiförbrukning som krävs av ReadyScan LED-teknologin och den extremt låga skanningstemperaturen som genereras av LED-ljuskällan vilket gör det säkert att skanna även de mest känsliga originalen.

Perfection V850 Pros ytterligare funktioner inkluderar: High Pass Optics (ett anti-reflektionslager på linsen och en super-reflektionsspegel som levererar den högsta nivån på bildkvalitet och förbättrar skanningshastighet), ett gratis tillval för vätskemontering som kan beställas (också valfritt på V800 Photo) och professionell skanningsmjukvara som består av SilverFast® SE Plus 8 och i1 Scanner.

Perfection V820 Pro och V800 Photo finns tillgängliga från oktober i år med ett rekommederat pris på 9290SEK, respektive 6190SEK inklusive moms.

Viktiga funktioner:

- Filmskanning (6400dpi) och fotoskanning (4800dpi) med Dual Lens System

- Utmärkt färgåtergivning med en optisk densitet på (4.0 Dmax)

- Skanna det största antalet foto- och filmformat inklusive 35 mm filmremsor, 35 mm remsor,
  mellanformatsfilm och 5x4 tum

- Hög produktivitet — Epson ReadyScan LED-teknologi för nästan omedelbar uppvärmning;
andra set av filmhållare (Perfection V850 Pro)

- Digital ICE™-återställningsteknik för automatiskt avlägsnande/reparation av film- och
fotodefekter

- SilverFast® SE 8 (V800) och SilverFast® SE Plus 8 (V850) professionell skannermjukvara

- ENERGY STAR-certifierad för låg energiförbrukning

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 594 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 583 miljoner EUR under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu