Epson lanserar ny professionell fotoskrivare, SureColor SC-P800

Epson lanserar ny professionell fotoskrivare, SureColor SC-P800

April 2015 – Epson tillkännager det senaste tillskottet i sin serie professionella fotoskrivare, SureColor SC-P800. Skrivaren är perfekt för professionella fotografer och konstnärer som vill framställa verklighetstrogna foton i fantastisk kvalitet med fina övergångar och ett stort tonomfång. Som tillval finns även en rullpappersenhet vilket innebär att användaren enkelt kan skapa fantastiska utskrifter i storformat, exempelvis banderoller och panormabilder.

Denna professionella skrivare producerar hållbara, högkvalitativa foton avsedda för försäljning, utställning eller portfoliobruk. SC-800 kan också användas i syfte att framställa många andra högkvalitativa dokument, exempelvis ritningar eller presentationsmaterial.

Skrivaren använder Ultrachrome HD-bläck, en ny bläckuppsättning med nio färger som först användes i fotoskrivaren SureColor SC-P600. Bläckuppsättningen har en mycket bred färgskala och marknadens djupaste svärta1 vilket innebär att användarna kan skriva ut foton med fantastisk färgåtergivning och djup svärta. Vidare har bläckuppsättningen en förbättrad ljusbeständighet, vilket innebär att utskrifterna blir än mer hållbara.

SC-P800 är efterföljaren till den mycket framgångsrika fotoskrivaren Stylus Pro3880. Den nya modellen är den första och enda A2-skrivaren på marknaden med rullpappershållare som tillval. Detta gör skrivaren perfekt för fotografer och konstnärer som på ett enkelt sätt vill kunna skriva ut stora panoramafoton, t.ex. banderoller och canvasutskrifter.

Ett stort antal ytterligare funktioner gör SC-P800 mycket enkel att använda. Det är den enda produkten på marknaden med en 2,7" pekdisplay i färg,3 som hjälper användarna att på ett enkelt sätt växla mellan utskrift på olika medier samt övervaka viktiga utskriftsjobb.

Tre pappersbanor, inklusive en ny bana för fine-art media innebär problemfri pappersmatning och enkel växling mellan olika mediaformat. Skrivaren använder stora 80 ml bläckpatroner vilket gör den perfekt för stora utskriftsvolymer.

En ny, modern design ger SC-P800 ett utseende och en känsla som kännetecknas av hög kvalitet. Den har det minsta fotavtrycket av alla A2-skrivare på marknaden2 och gör den lämplig på platser där utrymme är ett bekymmer, oavsett om det är hemma eller i studion.

Avancerade anslutningsmöjligheter ger SC-P800 större flexibilitet. Det är den första A2-skrivaren med Wi-Fi2 för enkel trådlös anslutning i hemmet eller i studion. SC-P800 stöder också Epson Connect som möjliggör enkel mobil utskrift från ett stort antal enheter, inklusive surfplattor, datorer och smartphones. Tack vare anslutningsmöjligheter via Wi-Fi Direkt kan du till och med skriva ut foton från din enhet utan tillgång till internet.

SC-P800 finns tillgänglig från och med den 1 juni med ett rekommenderat cirkapris på 9490,00 SEK exklusive moms.

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 594 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 583 miljoner EUR under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu