Epson lanserar Moverio BT-300 - världens lättaste smarta glasögon med OLED

Epson lanserar Moverio BT-300 - världens lättaste smarta glasögon med OLED

Epson har lanserat sin tredje generation smarta glasögon, Moverio BT-300, som använder augmented reality. De nya glasögonen som är hela 72 procent lättare än föregångaren lanserades i samband med årets upplaga av Mobile World Congress i Barcelona och sätter en ny standard på marknaden.

Men den uppdaterade modellen är inte bara lättare än föregångaren, Epson har i och med BT-300 också ersatt den tidigare HTPS-projektrionstekniken med en kiselbaserad OLED-teknik för den digitala displayen. Med OLED minskar strömförbrukningen kraftigt och de nya glasögonen har nu en batteritid på upp till sex timmar. 

De största skillnaderna finns dock på processorsidan. Där föregångaren hade en dubbelkärnig processor har nya BT-300 en fyrkärnig Intel Atom X5-processor. Med den nya processorn klarar glasögonen att visa mer avancerat 3D-renderat innehåll och dessutom har man kunnat höja upplösningen i den inbyggda kameran från VGA till 5 megapixlar.

- På Epson har vi ett uttalat fokus på den yrkesmässiga användningen av tekniken. Sedan 2011 arbetar vi globalt tillsammans med mer än 2 000 företagskunder där Moverio-sortimentet har kommit till användning inte bara inom tekniksektorn, utan också inom områden som utbildning, hälsa, turism, konst och kultur. Det här ger oss en stor kunskap kring användningsområden som sträcker sig bortom kommersiella värden där form ofta går före funktion. Det, i kombination med vad som faktiskt hunnit bli 5 års erfarenhet av teknik för smarta glasögon, gör att vi kunnat förse BT-300 med några riktigt betydande förbättringar som bland annat Si-OLED-tekniken medför, säger Vadim Couthon, Sverigechef på Epson.

Moverio BT-300 kommer att kosta motsvarande cirka 6 400 kronor när glasögonen släpps till försäljning, vilket är tidigast den 16 oktober 2016.

Epsons Moverio-produkter är nominerade till tre kategorier i Global Mobile Awards 2016: 

• Best Wearable Mobile Technology
• Best Use of Mobile for Retail, Brands & Commerce
• Best Use of Mobile for Accessibility & Inclusion

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 594 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 583 miljoner EUR under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu