Epson lanserar liten och lätt mobil kvittoskrivare

Pålitliga utskrifter på stående fot från Europas främsta tillverkare av butiksskrivare[1]

Epson lanserar liten och lätt mobil kvittoskrivare

Utveckla ditt företags servicegrad och möt dina kunders behov bättre med TM-P20-produktserien för mobila utskrifter. Dessa små, lätta skrivare är ideala för försäljningspersonal, serviceanställda och andra som är i behov av biljett- eller kvittoutskrifter på stående fot.

De nya TM-P20-skrivarna (TM-P20 BT och TM-P20 Wi-FI) är båda mycket mindre [2] än föregående modeller och cirka två tredjedelar lättare[3]. De drar nytta av snabba hastigheter och batteritider på upp till åtta timmar (Bluetooth) respektive sex timmar (Wi-FI®), vilket gör dem perfekta för mobila utskrifter. I syfte att säkerställa en pålitlig, kontinuerlig drift är skrivarna IP-54-certifierade mot stötar, vattentåliga, samt tål fall på upp till 150 cm.

Bägge enheter levereras med Epsons intelligenta ePOS-teknik inbyggd. Detta låter skrivarna kommunicera med webbläsarna och skapa direktutskrifter från valfri mobil enhet utan att du behöver installera eller uppdatera någon drivrutin. Den "enkla inställningsfunktionaliteten" medför också en snabb och problemfri konfigurering på ett Wi-Fi-nätverk (endast trådlösa TM-P20-nätverk) utan att någon ytterligare hårdvara krävs. NFC (Near field communication)-funktionalitet för trådlös anslutning på korta avstånd gör att mobiler och/eller surfplattor enkelt kan synkroniseras med skrivarna. Streckkodssynkronisering erbjuds också för icke-NFC-enheter i syfte att göra hanteringen snabbare och enklare.

Vadim Couthon, Epsons Sverigechef, säger: "Vi har lyssnat på våra kunders feedback angående P60II och utvidgat vårt utbud till att omfatta marknaden för bärbara mobila enheter. Medan TMP60II med sin längre batteritid är robust och hållbar, är de nya TM-P20-enheterna mindre och lättare. Vi har även lagt till ett antal funktioner, till exempel NFC- och strekkodssynkronisering i syfte att göra konfigurering och hantering snabbare och enklare. Vi hoppas att dessa enheter ska hjälpa oss att på ett bättre sätt möta behoven på det mobila utskriftsområdet, som också omfattar hotell- och restaurangbranschen.”

Bägge modeller inkluderar även en bältesklämma för handsfree-transport samt en laddare med en (1) laddningsdocka.

TM-P20 Wi-Fi finns tillgänglig från och med november 2014 och TM-P20 BT finns tillgänglig från och med december 2014, till ett rekommenderat cirkapris på 4560 SEK respektive 4440 SEK inklusive moms.

Viktiga funktioner:

TM-P20 Wi-FiTM-P20 BT
Utskriftshastighet upp till 100 mm/sek··
Pappersbredd max 58 mm··
ePOS-print··
Batteritid6 timmar8 timmar
Laddningstid3 timmar3 timmar
Funktion för enkel inställning·-
NFC- och streckkodssynkronisering··
Utskrift av 1D- och 2D-streckkoder··
Laddare för en (1) skrivare medföljer (flera laddare för en (1) skrivare kan anslutas i syfte att skapa en laddare för flera skrivare/batterier)··
Standard USB-gränssnitt··
Drop-in-papperspåfyllning··
Pappersrullens diameter: 40 mm··
Ett antal programvaruutvecklarpaket (SDK) medföljer: • ePOS-Print_iOS (för iOs, Wi-FI eller Bluetooth) • ePOS-Print_Android (endast för Android, Wi-Fi eller Bluetooth) • ePOS-Print_XML (för applikationsutveckling och -design med ePOS-Print XML) • WS-POS (ör applikationsutveckling och -design med WS-POS (Web Services for Point of Service; "webbtjänster för servicepunkt") • ePOS-Print_WindowsStore (ör applikationsutveckling och -design för Windows Store) • OPOS ADK • OPOS ADK för .NET • Avancerad skrivardrivrutin (APD) • TM Virtual Port-drivrutin··
Ett stort urval verktyg och nyttoprogram medföljer: • Epson NetConfig Ver.4.5.3 (för konfigurering av skrivarens IP-adress, med versioner för både Mac och Windows) • TM-P20-nyttoprogram (för kontroll och inställning av följande funktioner: aktuella skrivarinställningar, driftkontroll, logotyplagring, pappersminskning, automatisk pappersskärning, utskriftsstyrning, kommunikationsgränssnitt, säkerhetskopiering/återställning) • Övervakningsverktyg från Epson (för att övervaka statusen hos skrivare anslutna till ett nätverk samt ändra en skrivares inställningar) • Epson Net Simple Viewer (för att övervaka nätverket och skrivarstatusen) • TM Bluetooth Connector (för att synkronisera en terminal och en skrivare för en TM Bluetooth-anslutning) • Epson Deployment Tool (för att konfigurera inställningar för nätverk/Wi-Fi samt för skrivare/drivrutiner automatiskt via USB-gränssnittet samt för att använda mer än en skrivare/drivrutin effektivt och snabbt i samband med initial installation) • Epson TM Utility (demo-programvara som låter slutförbrukare eller partners prova på olika funktioner på sina iOS- eller Androidenheter)··

[1] Futuresource consulting, 2010

[2] Under halva storleken beräknas som följer: TM-P20 : 413 cm3 / P60II: 1065 cm3, därmed 39 % av P60II:s volym

[3] Cirka en tredjedel av vikten beräknas på följande vis:  TM-P20: 228 g / P60II: 630g, därför 36 % av P60II:s vikt