Epson lanserar GoBoard Education-programvara för lärare och elever som ger dem möjlighet att ansluta, skapa och samarbeta i realtid

GoBoard Education-programvaran underlättar dynamiska och engagerande studier i klassrum och såväl som på distans genom enhetlig kommunikation och bildsamarbete

Epson lanserar GoBoard Education-programvara för lärare och elever som ger dem möjlighet att ansluta, skapa och samarbeta i realtid

Epson har lanserat en avancerad lösning med samarbetsprogramvara för undervisning – GoBoard Education-programvara. Den har tagits fram mot bakgrund av den allt mer omfattande användningen av nya inlärningsmetoder som drivs av interaktiva enheter på flexibla utbildningsplatser och för att underlätta en ökning av distans- och hybridstudier.

Denna programvara erbjuder ett urval av lösningar för interaktivt samarbete som ger elever och lärare möjlighet att ansluta, skapa och dela innehåll via alla interaktiva enheter genom integrering med videokonferensplattformar som MS Teams, Zoom och många andra.

Läraren kan anteckna på den interaktiva bilden och förvandla teckningar till clip art-bilder eller former. Läraren kan dessutom söka efter och lägga till innehåll från internet i realtid.

Med integrering som drivs av AirServer har GoBoard Education stöd för trådlösa bilddelningsprotokoll som Miracast, AirPlay och Google Cast, vilket gör det enkelt för eleverna att dela sina mobila enheter under lektionen.

Lärarkonsolen som medföljer programvaran hjälper läraren att skapa och hantera engagerande innehåll oavsett var de befinner sig. Med ytterligare funktioner finns det möjlighet att inkludera enkäter som kan besvaras i realtid av alla elever som är anslutna till lektionen via elevens kompletterande app.

Den kostnadsfria elevappen ger elever på samma nätverk möjlighet att se whiteboarden i realtid på sina enheter, spara lektioner och innehåll lokalt för senare visning och till och med interagera direkt med whiteboarden. Elever som arbetar på distans kan visa innehållet på enheten och interagera i realtid genom att ansluta via den valda videokonferenslösningen.

”Epson har i princip fokuserat på maskinvaran, men med denna övergång till användning av interaktiva enheter i klassrum och med många elever som lär sig via hybridmodeller såg vi ett behov av en lösning som skulle tillgodose både elevers och lärares behov, i klassrummet såväl som på distans”, säger Kiran Sanghera, produkthanteringschef (Manager of Product Management).

”Vi ville ge lärare en lösning som gör enheter, whiteboards och platta bildskärmar mer interaktiva. GoBoard Education-programvaran täcker verkligen alla element, från trådlös anslutning och kompatibilitet med alla interaktiva enheter, som exempelvis platta bildskärmar, till integrerade videokonferenser.”

Mer information finns på:  www.epson.se/goboard