Epson lanserar ET-3600 och lägger till dubbelsidig utskrift till sin 3-i-1-skrivare utan bläckpatron

Problemfria utskrifter till låg kostnad har blivit ännu bättre

Epson lanserar ET-3600 och lägger till dubbelsidig utskrift till sin 3-i-1-skrivare utan bläckpatron

1 augusti 2016 - efter den framgångsrika lanseringen av den revolutionerande EcoTank bläckbehållarsystemet med superhög kapacitet i september 2015 har Epson lagt till ET-3600 i sin portfölj. Detta nya 3-i-1-bläckbehållarsystemet har automatiska dubbelsidiga utskrifter – den mest efterfrågade ytterligare funktionen i feedback från kunder[1].

ET-3600 har utformats för att göra vardagsutskrifter ännu enklare och mer prisvärda. Den skriver automatiskt ut på båda sidorna av pappret och minskar pappersförbrukningen med hälften och minskar driftskostnaderna ännu mer.

Precis som resten av EcoTank-systemet ger ET-3600 en problemfri och kostnadseffektiv lösning för vardagsutskrifter i hemmet. Bläckbehållarsystemet med extremt hög kapacitet tar bort behovet av bläckpatroner och uppskattas därför av de som skriver ut stora volymer ofta, eftersom de slipper inköp och utbyten av bläckpatroner. ET-3600 har två uppsättningar rymliga bläckflaskor[2], som låter användaren att skriva ut hela 11 000 sidor i svartvitt och färg[3]. Detta innebär att den ger en extremt låg kostnad per sida och kan skriva ut många fler sidor mellan påfyllningarna.

Förutom att denna skrivare ser till att sänka utskriftskostnaderna med upp till 70 % i genomsnitt[4] kan kunder också vara säkra på dess kvalitet. Den ger tydliga, skarpa och exakta utskrifter tack vare Epsons tåliga och tillförlitliga Micro Piezo-teknik och äkta Epson-bläck. För att du ska känna dig trygg levereras ET-3600 med en förlängd garanti som gäller i upp till tre år, eller 50 000 sidor.

För enkel användning är ET-3600 också utrustad med Wi-Fi och Wi-Fi Direct, vilket gör att användaren att dra nytta av Epson Connect[5]-funktionerna som till exempel utskrifter på distans eller via e-post från smartphones och surfplattor.

Esther Anies, produktchef, Epson Europa säger: "Samtidigt som vår EcoTank-serie har varit en stor framgång, har vi alltid varit engagerade i att förbättra vår portfölj och säkerställa att vi kan hantera alla våra kunders behov. Eftersom vi tror att det finns en verklig plats för 3-i-1 ET-3600, med tillägget av dubbelsidig utskrift."

ET-3600 lanseras i september 2016.

Viktiga funktioner:

  • Inbyggd bläckbehållare med superhög kapacitet
  • Skriv ut, kopiera och skanna       
  • Dubbelsidig utskrift
  • Skanner med 1 200 dpi
  • LCD-skärm med två rader för enklare användning
  • Wi-Fi-, Wi-Fi Direct- och Ethernet-anslutningsmöjligheter
  • Epson iPrint & Epson Connect
  • Utksriftshastighet på[6] 13/7,3 s/min
  • Två uppsättningar bläck medföljer (2 flaskor med 140 ml pigmenterat svart + sex flaskor 70 ml Epson äkta färgbläckflaskor)
  • Epson-garanti i upp till tre år eller 50 000 sidor. Se www.epson.se/printergaranti för mer information.

 


Meddelande till redaktören

Om Epson

Epson är ett ledande globalt teknikföretag som strävar efter att främja innovationer och överträffa kundernas förväntningar inom utskrifter, visuella kommunikationer, livskvalitet och tillverkning. Epsons sortiment sträcker sig från bläckstråleskrivare, utskriftssystem och 3LCD-projektorer till industrirobotar, smarta glasögon och sensorsystem som baseras på kompakt, energisparande och högprecisionsteknik.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har nästan 70 000 anställda i 94 företag världen över. Epson är stolt över sina bidrag till de samhällen där man är verksam och sina kontinuerliga insatser för att minska miljöpåverkan.

www.global.epson.com

Om Epson Europa

Epson Europa B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Epson Europe har 1 700 anställda och sålde för 1 551 miljoner euro under räkenskapsåret 2014. http://www.epson.se

Miljövision 2050  

http://eco.epson.com/

 

[1] Efter registreringsundersökningen från december 2015 efter köp av EcoTank ET-2500-systemet valde 35 % av användarna (i Storbritannien, Italien, Spanien, Tyskland och Frankrike) dubbelsidig utskrift som den extra funktion som de kan tänka sig betala mer för.

[2] Extra rymliga bläckflaskor är tillgängliga

[3] Angiven bläckåtgång/kostnad per sida är uppskattningar som baseras på Epsons egna metoder för utskriftssimuleringar med testmönster enligt ISO/IEC24712. Angiven bläckåtgång baseras INTE på ISO/IEC 24711. Bläckåtgången/kostnad per sida kan variera beroende på bilderna som skrivs ut, vilket papper som används, hur ofta utskrifter sker samt driftmiljön och förhållanden i omgivningen såsom temperatur

[4] Fastställt i enlighet med ISO/IEC 24734 som visar genomsnittlig ESAT i kontorskategoritestet för standard-simplex.  Mer information finns på www.epson.eu/testing

[5] En trådlös anslutning till internet krävs. Mer information och en lista över språk och enheter som stöds finns på www.epson.se/connect

[6]Fastställt i enlighet med ISO/IEC 24734 som visar genomsnittlig ESAT i kontorskategoritestet för standard-simplex.  Mer information finns på www.epson.se/testing