Epson lanserar "EcoTank"- skrivare med två års bläckförbrukning¹ utan behov av bläckpatroner

Bekymmersfria vardagsutskrifter samtidigt som du sparar 65 %² av kostnaderna

Epson lanserar

EcoTank-skrivare levereras med tillräckligt mycket bläck i förpackningen för att skriva ut upp till otroliga 4000 sidor i svart och 6500 sidor i färg[3], vilket är ungefär två års bläckförbrukning1 utan att behöva fylla på bläck. Med L355 och L555, erbjuder Epson ett nytt sätt att skriva ut till en mycket låg kostnad och levererar bekymmersfria utskrifter för hemanvändare och små kontor.

Peter Settling, Channel Sales Manager på Epson Sverige säger:

“L555 och L355 baseras på teknik som har varit mycket framgångsrik på andra marknader där vi har sålt över 10 miljoner enheter på mindre än fyra år, och nu svarar Epson på kundernas behov genom att lansera EcoTank-sortimentet i Västeuropa. Som komplement till vårt sortiment av befintliga produkter är dessa modeller perfekta för kunder i hemmet och på små kontor som vill skriva ut vardagsdokument som till exempel recept, läxor, e-post och kartor, där pris och bekvämlighet är viktiga faktorer. Med två års bläckförbrukning inkluderat1 vet användarna var de får.”

EcoTank-skrivarna har bläckflaskor med extremt hög kapacitet som enkelt och effektivt kan fyllas på med Epsons originalbläck. Enkel inställning i tre steg: fyll bläckflaskorna, slå på skrivaren och förbered bläcksystemet - och när det är dags att fylla på, gör prisvärda, problemfria bläckflaskor processen enkel, utan behov av bläckpatroner. Droppfritt munstycke på flaskan säkerställer en ren och problemfri påfyllning av bläckflaskorna.

Både L555 och L355 har funktioner för utskrift, kopiering och skanning och L555 har dessutom fax, en 30-sidors automatisk dokumentmatare och LCD-skärm med två rader för ännu enklare användning. De har Wi-Fi-anslutning för enklare delning och placering i hemmet och är kompatibla med Epson iPrint[4] vilket gör att användarna kan skriva ut snabbt och enkelt från smartphones och surfplattor. Detta påfyllningsbara, robusta bläcktanksystem levereras också med en Epson-garanti på ett år eller 30.000 sidor för extra trygghet.

L555 och L355 är tillgängliga från oktober i år och kommer endast att säljas via Elgigantens Megastores till en början. Rekommenderat cirkapris är SEK 4195,00 och 3295,00 inklusive moms. Separata bläckflaskor kostar ca SEK 99,00/st inklusive moms.

För jämförande tabell mellan L555 och L355, se bifogade filer.


[1] 2 års bläckförbrukning baserat på en användares genomsnittliga månatliga utskriftsvolym (TNS Research, juni 2013)
[2] Total besparing för utskrift av 4 000 sidor i svart och 6 500 sidor i färg, inklusive hårdvarupriset. Jämförelsen gjordes på EcoTank L355 jämfört med den genomsnittliga kostnaden för de 10 mest sålda modellerna i Västeuropa, under perioden januari - juni 2014, som utretts av GfK (exklusive varumärken). Utskriftskostnader beräknat på andelen Standard och XL-patroner på den västeuropeiska marknaden som utretts av GfK för samma referensperiod, på grundval av genomsnittliga detaljhandelspriser och bläckpatroner som meddelas av tillverkarens webbplatser.
[3] Angiven bläckåtgång är uppskattningar som baseras på Epsons egna metoder för utskriftssimuleringar med testmönster enligt ISO/IEC 24712. Angiven bläckåtgång baseras INTE på ISO/IEC 24711. Bläckåtgången kan variera beroende på bilderna som skrivs ut, vilket papper som används, hur ofta utskrifter sker samt driftmiljön och förhållanden i omgivningen såsom temperatur.
[4] Trådlös anslutning till Internet krävs. Mer information och en lista över språk och enheter som stöds finns på www.epson.se/connect

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 594 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 583 miljoner EUR under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu