Epson lanserar den första laserprojektorn för exceptionellt korta avstånd för hemmabruk som ett konkurrenskraftigt alternativ till stora TV-apparater

Bryt dig loss från TV:ns begränsningar och skaffa en flexibel och hållbar lösning för storbildsupplevelsen

Epson lanserar den första laserprojektorn för exceptionellt korta avstånd för hemmabruk som ett konkurrenskraftigt alternativ till stora TV-apparater

EH-LS100

Epson har lanserat sin första laserprojektor för exceptionellt korta avstånd för hemmabruk (EH-LS100). Till skillnad från modeller med standardprojiceringsavstånd är den lätt att ställa in nära visningsområdet plus att dess hållbara laserljuskälla innebär att den är en attraktiv, högkvalitativ lösning för storbildsunderhållning.

Paul White, produktchef, säger att ”vi ser verkligen fram emot att lansera den här fantastiska nya produkten i vårt sortiment. Den löser ett vanligt problem – hur kan jag få en storbildsupplevelse utan att det påverkar hemmets utseende? En enorm, svart TV kan du aldrig dölja, men en projicerad bild kan försvinna med bara en knapptryckning. Med EH-LS100 behöver du inte oroa dig över installationsproblem eftersom den kan placeras bara 6 cm från visningsytan. Den är också mycket mer flexibel än en TV eftersom bilden kan vara från 70 till 130 tum. Den här typen av flexibilitet är perfekt när du vill ändra skalan så att den återspeglar det du tittar på”.

Vem som helst kan få igång den här projektorn för full HD med minsta möjliga ansträngning. Åtkomst till innehåll är enkelt med tre HDMI-ingångar (inklusive en MHL) som är utformade för anslutning till DVD-spelare, spelkonsoler med mera. Den här mångsidiga modellen är också enkel att styra, antingen via ett hemnätverk med hjälp av RJ45-anslutningen eller med Wi-Fi-anslutning via tillvalsadaptern ELPAP10. Båda alternativen gör det enkelt att styra projektorn med en smart enhet via appen iProjection.

Även om det finns omgivande ljus kan användarna njuta av klara och levande bilder tack vare 3LCD-teknik med en lika hög återgivning av vitt och färgat ljus (CLO) på 4 000 lumen. Den ger även definierade skuggdetaljer och djup svärta tack vare kontrastförhållandet 2 500 000:1. Dessutom ger detaljförbättringen skarpare och mjukare bilder.

Den här projektorn utgör ett problemfritt och långsiktigt alternativ för hemmaanvändare. EH-LS100 kan användas som huvudplattform för att titta på TV-program, spela spel och titta på filmer eftersom dess hållbara laserljuskälla kan ge upp till 10 års underhållning 1. Den har även en femårig garanti som ger total trygghet 2.

EH-LS100 kommer att finnas på marknaden från november 2017.

Viktiga funktioner:

 • Ultrakort projiceringsavstånd
 • Dubbla laserljuskällor
 • 3LCD-teknik
 • Lika hög ljusstyrka för vitt och färgat ljus: 4 000 lumen
 • 2 500 000: 1 dynamiskt kontrastförhållande
 • Full HD (WUXGA-normalupplösning)
 • Detaljförbättring
 • Laserljuskälla med lång livslängd, 20 000 timmar i ECO-läge
 • Fem års garanti (eller 12 000 timmar) 2
 • Wi-Fi-anslutning som tillval (via adapter ELPAP10)
 • iProjection
 • Inbyggd högtalare på 16 W
 • 3 HDMI-ingångar (inklusive 1 MHL-anslutning)
1. Baserat på att titta på innehåll i fem timmar varje dag med projektorn i Eco-läge.
2. Garanti som omfattar fem år eller 12 000 timmar, beroende på vilket som inträffar först.