Epson lanserar den digitala etikettskrivaren SurePress L-6034VW

Idag utökar Epson sitt utbud av digitala etikettskrivare med världslanseringen av den digitala etikettskrivaren SurePress L-6034VW. SurePress Epsons första industriella single pass-skrivare

Epson lanserar den digitala etikettskrivaren SurePress L-6034VW

24 september 2013 –Idag utökar Epson sitt utbud av digitala etikettskrivare med  världslanseringen av den digitala etikettskrivaren SurePress L-6034VW. SurePress L-6034VW är Epsons första industriella single pass-skrivare., Den första som använder Epsons nya PrecisionCoreTM-teknik ochden första produkten som använder Epsons nya LED-härdade UV-bläck med inbyggd digital lackeringsteknik.

Den kompakta SurePress L-6034VW levererar exakt kvalitet med högsta driftsäkerhet, flexibilitet och prestanda. Det är den perfekta lösningen för etikettkonverterare som investerar i en digital etikettskrivare för första gången eller som önskar utöka sina produktionsfaciliteter med en driftsäker skrivare som genererar högkvalitativa etiketter dygnet runt med minimala driftsavbrott.

Den första prototypen visades upp på drupa 2012 och den nya skrivaren presenteras idag på Labelexpo Europe i Bryssel. Den finns i två modeller: CMYK med digitalt lack och vitt bläck med hög opacitet (SurePress L-6034VW) och utan vitt bläck (SurePress L-6034V).

SurePress L-6034VW är helt utvecklad och tillverkad av Epson och har utformats för utskrift av högkvalitativa, korta till mellanlånga etiketter med fantastisk hållbarhet på standardfilm och pappersetikettmaterial som är mellan 80 och 340 mm breda. I härdningsprocessen används LED-lampor för en lägre energiförbrukning.  Detta gör det även möjligt att skriva ut på värmekänsliga material, till exempel polyetylen(PE), och maximerar därmed det materialutbud som kan användas.

För att säkerställa oöverträffad driftsäkerhet och produktionsdrifttid har Epson inkluderat sofistikerade automatiska övervaknings-, underhålls- och rengöringsfunktioner i SurePress L-6034VW. Helt unikt för Epson är tekniken för analys av munstyckesstatus som automatiskt känner av om ett munstycke inte avger bläck och snabbt rengör och återställer det. Avbrottet i utskriften är minimalt och kvaliteten påverkas inte. Det är en viktig funktion som minimerar stopptiden och bläckspillet samt säkerställer en driftsäker och kontinuerlig utskrift.

Det nya PrecisionCore-linjehuvudet är en viktig komponent bakom den höga prestandan, den höga driftsäkerheten, det låga underhållsbehovet och de låga driftskostnaderna med SurePress L-6034VW. Vart och ett av de sex linjehuvudena i skrivaren består av 11 PrecisionCore-skrivarhuvudmoduler (totalt 52 800 munstycken) som levererar exakt kvalitet med fin punktkontroll i flera storlekar och hög normalupplösning. Linjehuvudet har justerats så att det fungerar med Epsons nya lågenergi-LED-härdade UV-bläck och inbyggda digitala lackeringsteknik för att leverera den bästa kombinationen av 600 x 600 dpi-kvalitet vid 15 m/min med levande färger, mjuka tonövergångar, ultrafina texter, linjer och bilder. 

SurePress L-6034VWger användarna flexibiliteten att skriva ut vitt bläck med hög opacitet först eller sist för att förbättra bildresultatet på genomskinliga och metalliska material och för att utöka utbudet av olika etiketter som kan skrivas ut. I skrivaren finns även en innovativ digital lackeringsfunktion som gör det möjligt för användarna att spara tid och pengar genom att tillämpa matt- eller glanslackering eller till och med en kombination av båda i mönstrade eller utvalda spotlackeringseffekter för att skapa en mängd olika ytbehandlingar. Det kan man göra på samma etikett eller variera från etikett till etikett i samma utskriftsomgång.

Den nya SurePress L-6034VW kompletterar Epsons befintliga etikettskrivare Surepress L-4033AW och förser marknaden med alternativa tekniker och funktioner för var och ens behov. Surepress L-4033AW med sju färger är den enda digitala etikettskriven för vattenlösligt bläck som finns på marknaden och den är perfekt för ultrakorta etiketter av högsta kvalitet, särskilt på obestruket och strukturerat papper. Alternativt finns den nya SurePress L-6034VW som är en skrivare som skriver ut korta till medelstora volymer i ett svep med mycket högre produktivitet. Den här skrivaren tar UV-bläckutskrift till en ny kvalitetsnivå och breddar mängden material som det går att skriva ut på.

”Lanseringen av SurePress L-6034VW ger oss det unika läget att vi kan erbjuda två mycket olika skrivare med två olika typer av bläckuppsättningar”, säger Vadim Couthon, Sverigechef på Epson.. ”Etikettkonverterare kan välja de bästa lösningarna för sina kundportföljer, vilket gör det möjligt för dem att konkurrera effektivt om lönsamma stora affärer, samtidigt som de kan hantera kostnaderna.”

Modellerna SurePress L-6034VW och L-6034Vbörjar levereras nästa sommar.

Viktiga funktioner:

Finns i två modeller: med vitt bläck (SurePress L-6034VW) och utan (Surepress L-6034V)

Epson PrecisionCore-bläckstråleteknik med single pass

Epson LED-härdad, CMYK UV-bläckuppsättning med vitt alternativ och digital lackeringskapacitet

Utskriftsupplösning på 600 x 600 dpi

Utskriftshastighet på 15 m/min

Maximal etikettutskriftsbredd på 330 mm

Skriver ut på film och papper med en bredd på 80–340 mm och en tjocklek på 80–320 mikroner

Bläcksystem med hög kapacitet som använder 3-liters bläckpatroner

LED-ljuskälla med lång livslängd och låg energiförbrukning för stiftning och härdning

Inbyggd glimningsbehandlare och extra UV-härdande enhet

Analys av munstyckesstatus möjliggör maximal drifttid

Lättåtkomlig avrullare/upprullare med styranordning med hög precision

Meddelande till redaktören

Om Epson

Epson är ett ledande globalt företag vars produktsortiment omfattar allt från bläckstråleskrivare och skrivarsystem, 3LCD-projektorer och industrirobotar till sensorer och andra mikroenheter. Epson strävar efter att överträffa den vision som kunder över hela världen har, och tillhandahåller kundvärde utifrån kompakt och energisnål teknik med hög precision för både hem och företag samt handel och industri.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 68 000 anställda i 96 företag världen över. Epson är stolt över sina fortgående satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom.
http://global.epson.com/

Om Epson Europe
Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är koncernens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med 1 727 anställda uppgick Epson Europes omsättning räkenskapsåret 2012 till 1 540 miljoner euro. http://www.epson.eu

Miljövision 2050
http://eco.epson.com/