Epson kammar hem prestigefulla vinster under TIPA Awards

Epson kammar hem prestigefulla vinster under TIPA Awards

23 april 2014 – Redaktörer och journalister från fotomagasin över hela världen har utsett två av Epsons produkter som vinnare under prestigefyllda TIPA Awards 2014. De vinnande produkterna är Epson Expression Photo XP-950 som utsågs till ”Bästa Fotoskrivare” samt Epson EH-TW7200 som vann priset ”Bästa Fotoprojektor”.

Technical Image Press Association (TIPA) bedömer produkter som har lanserats under de senaste 12 månaderna och utgår från ett flertal olika parametrar som innovation, teknologi, design, användarvänlighet, prisbild och prestanda.

”TIPA-medlemmarna är experter inom området, de väljer ut produkter utifrån en strikt standard och har dessutom ett enormt utbud att utgå ifrån. Det gör oss oerhört stolta och glada över att återigen få två prestigefulla utmärkelser från TIPA!”, säger Vadim Couthon, Sverigechef på Epson.  

Med medlemmar i nio europeiska länder tillsammans med Australien, Kanada, Kina, Indien, Sydafrika och USA är TIPA en av världens största och mest inflytelserika pressorganisationer inom foto- och bildbearbetning. Totalt har Epson sedan 1997 fått 34 utmärkelser från TIPA för produkter som bläckstråleskrivare, bläck, skannrar och projektorer.

Citat och motivering från TIPA

Epson Expression Photo XP-950
”Epson Expression Photo XP-950 tar “allt-i-ett”-konceptet (med text- och fotoutskrifter, skanning och kopiering) till en helt ny nivå med 11x17 tums kapacitet med Claria Photo HD sexfärgsbläck. På mindre än 10 sekunder skriver den ut 4x6 tums foton och kan även genom Epson Connect-applikationerna skriva ut trådlöst från mobiler, surfplattor och datorer. Skanning upp till 4800 dpi är tillgängligt, möjligheten att skriva ut direkt på CD/DVD-skivor samt ett särskilt fack för  fotopapper. Dessutom finns ett bakre fack som möjliggör utskrifter på tjockare fotopapper samt en LCD-touchskärm på 3,5-tum som gör användningen av alla funktioner snabb och enkel.”

Epson EH-TW7200
”Även om produkten riktar sig främst till hemmabioanvändaren så levererar Epson EH-TW7200 en fantastisk stillbildskvalitet för såväl hemmet, kameraklubben som för fotoutbildningen. Enheten erbjuder flexibel ”lens shift” vilket gör det enkelt att variera och korrigera projektionsavståndet. Dessutom har den 2000 lumen för såväl färgat som vitt ljus och ger levande färger och kontraster genom ett kontrastförhållande på 120 000:1. Upplösningen är Full HD 1080p och det finns en manuell keystone-korrigeringskontroll upp till +/- 30 grader. Gränssnitten inkluderar USB 2.0, HDMI 1.4, Composite in, Component in och SVideo. Enheten kan även visa innehåll i 3D och ett par 3D-glasögonen levereras tillsammans med enheten.”

Om Epson
Epson är ett globalt ledande företag inom bilder och innovation, som arbetar med att överträffa visioner hos kunder i hela världen med sina kompakta, energibesparande och träffsäkra tekniklösningar och med ett produktsortiment som innehåller allt från skrivare och 3LCD-projektorer för företag och hemmet till sensorer och andra mikroapparater.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation, och har över 91 000 anställda i 97 företag världen över, och är stolta över sina kontinuerliga satsningar på den globala miljön och de områden de verkar inom. http://global.epson.com

Om Epson Europe
Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 594 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 583 miljoner EUR under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu