Epson introducerar två nya EcoTank-fotoskrivare med 6 färger

Det perfekta valet för hobbyfotografer och kreativa entusiaster

Epson introducerar två nya EcoTank-fotoskrivare med 6 färger

Epson EcoTank ET-8550

26 April 2021 – Epson introducerar två nya skrivarmodeller i den patronfria EcoTank-serien, anpassade för kreativa entusiaster. De nya multifunktionsskrivarna ET-8500 och ET-8550 kommer med 6 färgers bläckuppsättning av Epson Claria ET Premium bläck och skriver ut dokument och foton i fantastisk kvalitet till mycket låga driftskostnader, och passar därmed perfekt för hobbyfotografer. Skrivarna har dessutom en rad moderna anslutningsfunktioner som hela familjen kommer ha nytta av.

Båda modellerna levereras med en 6-färgers Epson Claria ET Premium- bläckuppsättning som ger högkvalitativa, kantlösa foton med lång livslängd, i upp till A4-storlek med ET-8500 och upp till A3 + med ET-8550. I tillägg till de färger som ingår till våra vanliga EcoTank-skrivare kommer här också ett extra svart och ett grått foto-bläck, speciellt anpassat för att skapa detaljerade svartvita foton med hög konstrast och fin toning. Samtidigt finns också ett pigmenterat svart bläck som garanterar en skarp text när du skriver ut dubbelsidiga dokument på vanligt papper. Denna kombination gör att skrivaren fungerar lika bra för foton som för dokumentutskrifter och passar därmed de flesta utskriftsjobb i hemmet.

Amatörfotografer och kreativa entusiaster kommer att uppskatta de mycket flexibla mediehanteringsfunktionerna hos de två nya skrivarna. Med fem pappersinmatningar finns det inget slut på de kreativa projekt som dessa skrivare kan leverera. Du kan lagra papper i fotostorlek och A4-papper i de två främre facken så att din skrivare alltid är laddad och redo att skriva ut. Det bakre facket gör att du kan skriva ut på media som hantverkspapper eller kort i upp till A4-format för ET-8500 eller upp till A3 + med ET-8550. Och i det bakre facket för rak pappersmatning kan du göra utskrifter på media med en tjocklek på upp till 1,3 mm och längd upp till 2 m, samt upp till A4 i bredd för ET-8500 eller upp till A3 + i bredd med ET-8550. Du kan också skriva ut direkt på CD-skivor och DVD-skivor.

Dessa nya premium EcoTank-skrivare ansluter sig till Epsons prisbelönta sortiment av patronfria, påfyllningsbara bläcktanksskrivare, som i år nådde en global försäljning av 50 miljoner enheter. De levererar extremt låga kostnader per sida tack vare det innovativa patronfria påfyllningssystemet med lättanvända flaskor för påfyllnad. Med ET-8500 och ET-8550 kan du skriva ut upp till 2300 högkvalitativa foton med en enda uppsättning bläckflaskor1, foton med en livslängd på upp till 300 år i ett album2. Med Epsons Micro Piezo Heat-Free Technology kan du njuta av konsekvent höghastighetsutskrift, med kraftigt minskad energiförbrukning och mindre behov av reservdelar, vilket sparar tid och pengar såväl som planetens resurser.

Wi-Fi-installation och friheten att skriva ut eller skanna från var du än befinner dig har aldrig varit enklare eftersom dessa skrivare är bland de första EcoTanks som har Epson Smart Panel. Epson Smart Panel-app3 förvandlar din mobila iOS®- eller Android™ enhet4 till en styrenhet för skrivaren vilket gör det enkelt för hela familjen att ställa in, övervaka, skriva ut, skanna och mer från din mobila enhet. ET-8500 och ET-8550 möjliggör också utskrift från SD-kort och USB-flashenheter via den stora 10,9 cm färgpekskärmen. Med full Wi-Fi, Wi-Fi Direct och Ethernet-anslutning är det enkelt att integrera någon av dessa skrivare med dina befintliga inställningar hemma.

Christopher Bokrot, säljchef för konsumentprodukter på Epson Sverige säger: ”Dessa skrivare är en riktigt bra nyhet för hobbyfotografer och kreativa entusiaster. De är våra första multifunktions EcoTank-skrivare som har 6-färgers Claria ET Premium-färgbläck för att leverera högkvalitativa foton, konst och hantverk på ett brett utbud av media. Dess extremt låga driftskostnader och den flexibla bekvämligheten med patronfri utskrift gör dem dessutom idealiska för vardaglig dokumentutskrift som hela familjen kan njuta av. ”

EcoTank ET-8500 och ET-8550 finns tillgänliga för försäljning från och med maj 2021


Key Features

HuvudfunktionerET-8500ET-8550
FunctionsA4 Print, A4 Copy, A4 ScanA3+ Print, A4 Copy, A4 Scan
Scanner Resolution1200 dpi1200 dpi
Printer ColourWhiteBlack
Size (W x D x H mm)403 x 369 x 162523 x 379 x 169
New 6-colour ink set featuring Photo dye black, grey, and CMY. Plus pigment black for plain paper and artwork mediaEpson Claria ET Premium Ink: 1 set of replacement ink = 2,300 photos*1Epson Claria ET Premium Ink: 1 set of replacement ink = 2,300 photos*1
10.9cm colour touch screen
Two front paper traysA4 and photo sizeA4 and photo size
Rear tray for thicker mediaUp to A4 sizeUp to A3+ width
Rear straight pass for 1.3mm thick media up to 2m longUp to A4 widthUp to A3+ width
Motorised output tray
Mobile PrintingEpson Smart Panel app and Apple AirPrint and MopriaEpson Smart Panel app and Apple AirPrint and Mopria
Wi-Fi, Wi-Fi Direct, Ethernet and USB connectivity
Photo print speed (10x15cm)25 seconds25 seconds
A4 ISO print speed (black/colour)16/12 ppm*516/12 ppm*5
*1 Citerade kapaciteter extrapoleras baserat på ISO / IEC 29103-mönstret med Epsons metod som skriver ut 10x15 cm foton och INTE baserat på ISO / IEC 29102. Citerade kapaciteter kan variera beroende på de bilder du skriver ut, papperstyp som du använder, frekvens av dina utskrifter och miljöförhållanden som temperatur. Under skrivarens första installation används en viss mängd bläck för att fylla skrivarhuvudets munstycken, och därför kan kapaciteten av den ursprungliga bläckuppsättningen vara lägre.

*2 Betyg för utskriftspermanens är baserade på accelererad testning av utskrifter på specialmedier lagrade i arkivhylsor i albumlagring. Den faktiska utskriftsstabiliteten varierar beroende på media, utskriftsbild, visningsförhållanden, ljusintensitet, fuktighet och atmosfäriska förhållanden. Epson garanterar inte utskrifternas livslängd.

*3 Epson Smart Panel och Epson Creative Print kräver en trådlös anslutning och Epsons utskriftsappar. Epson Email Print, Epson Scan-to-Cloud och Epson Remote Print Driver kräver en internetanslutning. Mer information om språk och enheter som stöds finns på Epsons webbplats.

*4 Kompatibla operativsystem för mobila enheter - för iOS: 11.0 eller senare; för iPadOS®: OS 11.0 eller senare; för Android: 5.0 eller senare

*5 Bestämd i enlighet med ISO / IEC 24734 som visar medelvärdet av ESAT från kontorets kategoritest för standard simplex. För mer information besök www.epson.eu/testing