Epson går in på marknaden för direkttryck på kläder och t-shirts

Skrivaren har världspremiär på Sign Scandinavia-mässan i Kista 17-19 september!

Epson går in på marknaden för direkttryck på kläder och t-shirts

Epson lanserar SureColor SC-F2000, den första skrivaren för utskrift direkt på kläder i en skrivarserie för textiltryck. Med en kombination av hög prestanda och låg kostnad för underhåll och drift ger den företag möjligheten att erbjuda t-shirtdesign och service.

Med en marknad för klädtryck som förväntas ha ett värde på över 200 miljoner Euro 2014, kan små- och mediumstora företag dra nytta av de inkomsthöjande fördelar som SureColor SC-F2000 erbjuder. T-shirttryckare eller produktionsföretag för textiltryck kommer att ha stor användning för SC-F2000 eftersom den använder bläck som inte spricker och som är mjukt mot huden. Användaren kan konfigurera systemet så att det passar de behov som finns genom att välja från två set med CMYK- bläck för vita kläder eller CMYK med upp till fyra vita bläck för färgade kläder.

Epsons programvara för klädtillverkare ingår i paketet, och innehåller funktioner för kostnadskalkyl som ger dig möjlighet att kalkylera tryckkostnaden för hur mycket bläck som går åt för varje tryckjobb. Detta är användbart vid t.ex. prissättning. Epsons programvara ger designern möjlighet att släppa loss sin kreativitet och enkelt producera specialdesignade iögonfallande t-shirts, kepsar och väskor som är upp till 25mm tjocka.

Richard Garp, Business Account Manager LFP i Sverige säger: “Detta är unikt för tryckindustrin och är det första system där printhuvudet, bläcket och chassit har designats och producerats av samma märke. Hårdvaran och bläcket är designade för att fungera tillsammans och ger användaren den trygghet och höga kvalitet som Epson är kända för.”

“Användaren kan vara säker på att öka sina intäkter tack vare Epsons mångåriga kunskaper inom utskriftsteknologi som alltid levererar miljövänliga produkter med låg driftkostnad .” Snabb produktion utan att offra kvalitet.

Tack vare Epsons hållbara TFP-skrivhuvud är SC-F2000 kapabel att trycka på en vit t-shirt på 27 sekunder och när man använder tvåfärgs- läget och 111 sekunder med vitt och färgat bläck.

Epsons UltraChrome DG-bläck (tillgängliga i 250 eller 600ml patroner), och utmärker sig på mörka tyger tack vare det motståndkraftiga vita bläcket.

Det vita bläcket cirkulerar inne i systemet och är designat för att förhindra att skrivarhuvudet täpps igen, vilket ökar produktiviteten och gör att man kan hålla sin deadline.

SC-F2000 ger en upplösning på upp till 1440x1440dpi och ger en exakt punktstorlek och punktplacering, vilket gör att dess breda färgskala producerar levande färger, skarpa konturer och mjuka övergångar.

Epsons UltraChrome DG-bläck är miljövänligt och har certifierats med Oeko-Tex®Standard 100[1], vilket betyder att bläcket inte innehåller några farliga substanser och är ofarligt för användaren.

SureColor SC-F2000 är tillgänglig från och med november 2013.

Återförsäljare i Sverige är NI Solutions, Smedjegatan 8, 131 54 Nacka Kontaktperson Dan Hermansson, dan.hermansson@ni.se, eller 08-555 762 60.

[1]Part Oeko-Tex certifikat garanterar att UltraChrome DG inte innehåller substanser som är skadliga eller farliga för människans hälsa i de mängder som överskrider gränsen som är tillåten av Oeko-Tex standard när det trycks på textil. Certifikatet gäller för tyget och arbetsprocessen, inte för skrivaren.