Epson fortsätter förbättra allt-i-ett-utskrifter för hemmabruk med nya Expression sortimentet

1 september 2015 –Epson avslöjar sitt senaste sortiment Expression-skrivare med allt-i-ett-funktioner och ett flertal förbättringar. Dessa allt-i-ett-skrivare, -scanners och -kopiatorer bygger vidare på de enorma framgångarna med befintliga modeller, och innehåller Epsons världsberömda utskriftsteknik som ger resultat i fantastisk kvalitet. Med hjälp av ett antal avancerade anslutningsfunktioner kan hela familjen skapa fantastiska foton och dokument i hemmet eller från i stort sett vart som helst i världen.

Modellerna Expression Home och Premium använder en ny Claria-bläckuppsättning med separata patroner, vilket gör att användarna kan framställa foton och dokument med fantastisk kvalitet, samtidigt som kostnaderna hålls nere.Fotoentusiaster kommer att älska den nya Expression Photo-modellen, som nu är ännu enklare att använda. Den nya, automatiska påslagningsfunktionen gör att de kan komma igång direkt, samtidigt som både pappersfacket och kontrollpanelen nu är utrustade med en automatisk öppnings- och stängningsmekanism för enkla utskrifter.

Med hela sortimentet följer ett stort antal avancerade anslutningsfunktioner, som ger användaren en större flexibilitet än någonsin. Som en del av en integrerad och snabb installation har samtliga modeller utrustats med automatisk Wi-Fi-konfiguration[1], som låter användarna börja skriva ut direkt.

När det gäller mobila utskrifter handlar allt om valmöjligheter, och Epson Connect erbjuder användarna ett stort antal utskriftstillval. Oavsett om du använder en smartphone eller en surfplatta, så kan appen iPrint[2] laddas ner till ett antal olika enheter och ge dig trådlös utskrift och skanning. Möjligheterna slutar inte där: Med Epson Email Print kan användarna skriva ut var som helst i världen1 genom att helt enkelt e-posta dokument och foton direkt till skrivaren. För kreativa användare kan appen Creative Print3 nå Facebook-bilder, skapa anpassade gratulationskort och brevpapper, samt till och med förvandla foton till mallar för målarböcker.

Peter Settling, Consumer Sales Manager på Epson I Sverige, kommenterar: "Vi började förädla hela vårt Expression-sortiment för att säkerställa att det även i fortsättningen leder utvecklingen inom flexibla, mångsidiga allt-i-ett-enheter för hemmet. Våra kunder kommer att uppskatta möjligheten att välja mellan olika modeller som innehåller alla fantastiska anslutningsfunktioner, möjligheter till mobila utskrifter samt separata bläck i hög kvalitet som har gjort Expression-sortimentet till en sådan succé."

Expression Home

Expression Home-sortimentet (XP-435, XP-432, XP-335, XP-332, XP-235) har utformats för kostnadsmedvetna hushålloch är ett prisvärt alternativ för användare som vill ha fantastiska resultat. Genom att använda den nya Claria Home-bläckuppsättning med separata bläck hjälper den till att hålla nere kostnaderna, eftersom användarna bara behöver byta ut den färg som förbrukats istället för att behöva köpa en helt ny bläckuppsättning varje gång. Vi inser att användbarheten är A och O, och sortimentets LCD-display hjälper till att göra navigationen tydlig, samtidigt som desskompakta och lätta design innebär att modellerna inte tar upp en massa värdefullt utrymme på skrivbord eller disk.

Expression Premium

För dem som vill ha det bästa av två världar ger Expression Premium-sortimentet (XP-830, XP-635, XP-630, XP-530) fantastiskt blanka bilder och skarpa, tydliga textdokument. Den nya, pigmenterade bläckuppsättningen med fyra färger hjälper användarna att skapa kristallklara foton med livfulla färger, samtidigt som svärtan blir fyllig och djup tack vare den nya, fotosvarta bläckpatronen. Enkla textdokument ser fantastiskt professionella ut, med skarp, svart text som tål vatten och inte smetar, till och med på vanligt papper.

Hela Expression Premium-sortimentet levereras med en dubbelsidig, automatisk dokumentmatare ("Automatic Document Feeder", ADF) och två pappersfack, samt även motoriserade kontrollpaneler och utmatningsfack. Detta gör driften snabb och enkel samt själva enheten mer mångsidig och lättanvänd. En särskild pappersbana för tjockare media samt utskriftsmöjligheter för CD och DVD hjälper användarna att skriva ut på många olika media.

Expression Photo (XP-960)

Expression Photo är ideal för fotoentusiaster som ett perfekt komplement till deras spegelreflex- eller digitalkameror. Genom att använda Epsons separata Claria Photo HD-bläck med sex färger kan användarna skriva ut foton i storlekar upp till A3 med fantastisk detaljrikedom och naturligare färger, detta tack vare jämna tonövergångar och djup, rik svärta. Användarna kan också vara säkra på att deras fantastiskt blanka foton kommer att kunna avnjutas i flera generationer framåt, då utskrifterna kan hålla i upp till 300 år[3] i ett fotoalbum. Förutom att vara mycket kompakt är den även mycket mångsidig, och med matningsfunktionen för särskilda media och de dubbla pappersfacken sker utskrifter på olika media både snabbt och enkelt.

Modellerna Expression Home (XP-435, XP-432, XP-335, XP-332, XP-235), Expression Premium (XP-830, XP-635, XP-630, XP-530)och Expression Photo (XP-960)finns tillgängliga från och med 1 september 2015.

[1] Automatisk konfiguration kompatibel med Windows 8, Windows 7, Windows Vista och Mac OS. (XP-235) - För Windows XP-användare behövs en USB-kabel vid första Wi-Fi-inställningen. USB-kabel ingår inte

[2] Epson iPrint och Epson Creative Print kräver trådlös anslutning och Epsons utskriftsappar. Epson Email print och Epson scan-to-cloud kräver en internetanslutning. Mer information och en lista över språk och enheter som stöds finns på www.epson.se/connect

[3] Bedömningen av utskrifternas hållbarhet baseras på accelererade tester av utskrifter på specialmedia som förvaras i arkivmappar i album. Den faktiska utskriftsstabiliteten varierar beroende på utskriftsmedia, den utskrivna bilden, visningsförhållandena, ljusstyrkan, luftfuktigheten och andra omgivande förhållanden. Epson garanterar inte lång hållbarhet för utskrifterna.

Om Epson Europe

Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa, Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med cirka 1 594 anställda var försäljningen hos Epson Europe 1 583 miljoner EUR under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu