Epson fortsatt störst på projektorer

Epson behåller sin ställning som marknadsledare inom projektorer under 2012 i Sverige

19 februari 2013 – Enligt en undersökning genomförd av DMR i Norge går det fortsatt bra för Epson inom försäljningen av både företags- och hemmabioprojektorer. Under 2012 ökade Epson sin försäljning med 23 procent jämfört med 2011 och innehar därmed en marknadsandel på 21,2 procent, enligt DMR:s rapport.

– Den totala marknaden för projektorer föll med 20 procent under 2012 jämfört med 2011 och det var i synnerhet utvecklingen under det andra halvåret då försäljningen minskade med 26 procent som bidrog till nedgången. På marknaden för hemmabioprojektorer var det stora svängningar under 2012, med rekordhög försäljning under första halvåret av 2012 och en historiskt låg försäljning under det andra halvåret, sett till den senaste femårsperioden. För hela 2012 låg dock försäljningen av hemmabioprojektorer i nivå med genomsnittet för perioden 2008-2012, säger Lars Petter Jensen, Managing Director på DMR.

Det generella läget på projektormarknaden har alltså inte påverkat Epson negativt, utan DMR:s undersökning visar en fortsatt stark ställning för företaget som ökade inom försäljningen av företagsprojektorer med 16,8 procent och hemmabioprojektorer med 32,2 procent jämfört med 2011.

– Epson arbetar ständigt med att utveckla och förbättra sina produkter och vi är glada att våra ansträngningar ger resultat och att så många väljer Epsons projektorer. Nu ser vi fram emot 2013 och de spännande produktlanseringar som kommer under året. Vi har redan lanserat våra första interaktiva projektorer för företagsmarknaden och flera 3D-projektorer med 3LCD anpassade för såväl företag som utbildningssektorn, säger Vadim Couthon, Sverigechef på Epson.

Meddelande till redaktören

Om Epson

Epson är en global ledare inom bilder och innovation som arbetar med att överträffa visioner hos kunder i hela världen, med sina kompakta, energisparande och träffsäkra tekniklösningar och med ett produktsortiment som innehåller allt från skrivare och 3LCD-projektorer för företag och hemmet till sensorer och mikroenheter.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 78 000 anställda i 99 företag världen över. Epson är stolta över sina fortgående satsningar påden globala miljön och de områden de verkar inom.

http://global.epson.com/

Om Epson Europe Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa,

Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med 1 594 anställda hade Epson Europe en försäljning på1 583miljoner euro under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu