Epson erbjuder sin första lösning för äkta fluorescerande bläck, färgsublimeringsteknik och textilutskrift

SureColor SC-F9400H och SC-F9400 bygger på F-seriens framgångar och erbjuder kunderna en fantastisk utskriftsflexibilitet

Epson erbjuder sin första lösning för äkta fluorescerande bläck, färgsublimeringsteknik och textilutskrift

1 september 2019– Epson har presenterat två stycken 64-tums färgsublimeringsskrivare: SureColor SC-F9400H och SC-F9400. Dessa skrivare har i första hand utvecklats för att ge snabb utskrift i stora volymer för kläder, textilier och mjuk skyltning samt andra tryckta varor. SC-F9400H erbjuder även företag möjligheten att skriva ut med två äkta fluorescerande bläcklösningar (gult och rosa) som ger ljusa, levande färger för framställning av sportkläder, arbetskläder och modeföremål. SC-F9400-serien är en vidareutveckling av beprövad utskriftsteknik från Epson och den ger förbättrad kvalitet med ännu större produktivitet och tillförlitlighet.

Neil Greenhalgh, produktchef för Epson Europe, kommenterar: ”Återigen har vårt fokus varit att vidareutveckla sortimentet samt introducera en äkta fluorescerande lösning, vilket ger mervärde. Det sistnämnda är helt nytt för oss, och vi anser att vi har skapat fluorescerande bläck som är överlägset andra i fråga om ljusstyrka och färgdensitet. Han tillägger: ”Det handlar inte enbart om alternativen för fluorescerande bläck. Vi har också introducerat ett större urval av EMX-filer, en video med instruktioner för bland annat underhåll (startas via en QR-kod) och flera andra funktioner som gör installation och underhåll så lätt som möjligt. Vi är övertygade om att SC-F9400-sortimentet kommer att ha en positiv inverkan på många företags ekonomiska resultat.”

 

Utöver den utökade användbarheten i F-serien har Epson behållit många av nyckelfunktionerna från tidigare modeller. Det rör sig om beprövad teknik som gör att Epson kan driva på innovationer inom branschen och öka möjligheterna för företag.

Viktiga funktioner

 • Äkta fluorescerande lösning
 • Bulkbläckslösning
 • Epson Edge Print-programvara
 • Filminstruktioner via QR-kod
 • Bredare urval av EMX-filer
 • Skydd för skrivhuvudet – för att kontrollera luftflödet
 • Hybrid mellan platt och räfflad skrivvals – för effektiv mediehantering
 • Dammskydd och avtorkare i tyg – för att förhindra att munstycket täpps till
 • Robust skrivarkonstruktion, avancerad automatisk spänningskontroll, automatisk snedställningskorrigering – för korrekt inmatning av medier
 • LED-belysning – för att göra papperet synligt
 • Enkel mediekonfiguration

Epson erbjuder en komplett lösning med skrivare, bläck, underlag, programvara och support – allt utformat för att fungera perfekt tillsammans. Kombinera detta med enkel installation och drift och du har den idealiska lösningen för företag som vill testa färgsublimering eller uppdatera en äldre modell.

SureColor SC-F9400 och SC-F9400H blir tillgängliga i januari 2020.