Epson donerar EcoTank-skrivare och projektorer till Usain Bolt Foundation

100 EcoTank-skrivare och 20 projektorer kommer att hjälpa skolbarn i hela Jamaica

Epson donerar EcoTank-skrivare och projektorer till Usain Bolt Foundation

Epson donerar EcoTank-skrivare och -projektorer till Usain Bolt Foundation

100 EcoTank-skrivare och 20 projektorer kommer att hjälpa skolbarn i hela Jamaica

Epson har donerat 100 EcoTank bläckpatronsfria skrivare och 20 laserprojektorer till Usain Bolt Foundation i syfte att skapa möjligheter genom utbildning och kulturutveckling. Skrivarna och projektorerna som värderades till över 100 000 euro, överlämnades vid en särskild ceremoni som hölls i Usain Bolts före detta grundskola, Waldensia Primary, i Jamaica. Waldensia är bara en av flera skolor i hela Jamaica som kommer att ha nytta av den nya utrustningen. Bland de andra ingår grundskolorna Salt Marsh, Duanvale och Kinloss.

Waldensia Primarys rektor, Nicola Ottey-Anderson, kommenterade donationen: ”Den här typen av utrustning är den lösning som behövs för alla utbildningsinstitutioner i Jamaica, eftersom våra utskriftsbehov är stora.” Ottey-Anderson förklarade att tusentals studenter fortfarande inte har tillgång till det virtuella rummet, och lärare och flera beröra parter har fått anstränga sig extra för att se till att alla barn har tillgång till läromedel.

Usain Bolt, som tidigare i år blev Epsons ambassadör i Europa och ansiktet utåt för en omfattande medvetandeskapande kampanj för Epsons EcoTank-skrivare, deltog i den officiella ceremonin. Samtidigt som han uppmuntrade studenterna som närvarade vid ceremonin att arbeta hårt, vara hängivna, tro på sig själva och drömma stort för att bli den bästa de kan bli, sade han: ”Det är alltid ett nöje att ge något tillbaka till Jamaica. Det är en underbar känsla att se barnen få en bättre möjlighet än jag hade, eftersom jag vet vad många av dem går igenom och de svårigheter de har upplevt under hela denna pandemi. Jag anser att barn har rätt till den bästa starten i livet. Tillgången till bästa möjliga utrustning gör stor nytta för grundskolor i hela Jamaica. Epson delar min vision om att göra utbildningen tillgänglig för alla, och tillsammans hjälper vi barn i hela Jamaica att ge liv åt drömmen om en hållbar, hälsosammare och lyckligare framtid.”  

Epson delar Usain Bolts ambition att bidra till en positiv förändring inom samhället och att hjälpa barnen till bästa möjliga utbildning. Så här säger Maria Eagling, Epsons marknadsföringsdirektör för Europa: ”Vi är mycket glada över vårt samarbete med Usain Bolt Foundation för att hjälpa barn i Jamaica så mycket vi kan. Förhoppningsvis kommer skrivarna och projektorerna att hjälpa dem att drömma stort och ge dem hjälp på vägen mot att förverkliga dessa drömmar.”

Vid ceremonin närvarade också Karlene Segree från Utbildningsdepartementet, Usain Bolt Foundations ordförande, pastor Winsome Wilkins, Usain Bolts manager Nugent Walker, samt hans mor, Jennifer Bolt.