Epson breddar distributionen av storformatskrivare

Från och med 1 april 2013 breddar Epson sin distribution av storformatskrivare på den svenska marknaden

9 april 2013 – Storformatskrivarna som riktar sig till företag, arkitekter, butiker, media- och produktionsbolag kommer framöver även finnas tillgängligt hos ALSO. Sedan tidigare finns sortimentet tillsammans med övriga grafiska och fotografiska produkter hos distributören Network Innovation.

Epson har under de senare åren lanserat en mängd skrivare inom affärsområdet storformat. Produkter som riktar sig till nya användningsområden och målgrupper. Till exempel en hel serie för CAD-och POS marknaden (SureColor T-serien) som nu kommer att finnas tillgängligt hos ALSO.

”Med ALSO breddar vi vår distribution och utökar vår tillgänglighet för att nå fler återförsäljare. En viktig del blir att lansera vårt nya produktionssortiment via deras kanaler. Ett helt nytt koncept som lanserats under det här året och som är en viktig del av Epsons strategi framöver”, säger Vadim Couthon, sverigechef på Epson.

I dagsläget har Epson 26,3 procents marknadsandel* inom storformatskrivare, men målet är att växa kraftigt de kommande åren med de nya produktserierna som lanseras.

Har du några frågor är du välkommen att höra av dig till Richard Garp, Försäljningsansvarig Storformat på richard.garp@epson.eu eller tel: 070-585 55 50.

*Källa: Infosource, försäljning januari – december 2012. Som storformat räknas allt från A2 och större.

Meddelande till redaktören

Om Epson

Epson är en global ledare inom bilder och innovation som arbetar med att överträffa visioner hos kunder i hela världen, med sina kompakta, energisparande och träffsäkra tekniklösningar och med ett produktsortiment som innehåller allt från skrivare och 3LCD-projektorer för företag och hemmet till sensorer och mikroenheter.

Epson-koncernen drivs av Japan-baserade Seiko Epson Corporation och har fler än 78 000 anställda i 99 företag världen över. Epson är stolta över sina fortgående satsningar påden globala miljön och de områden de verkar inom.

http://global.epson.com/

Om Epson Europe Epson Europe B.V., baserat i Amsterdam, är gruppens regionala huvudkontor för Europa,

Mellanöstern, Ryssland och Afrika. Med 1 594 anställda hade Epson Europe en försäljning på1 583miljoner euro under räkenskapsåret 2010. http://www.epson.eu